Anastasia Rusiv:,,Ziua Internaţională a Poeziei la Cluj-Napoca”

22 03 2010

În după amiaza zilei de 22 martie a.c. în sala Casei de Cultură şi în organizarea acestei instituţii a avut loc o frumoasă seară de poezie şi muzică clasică dedicată Zilei Internaţionale a Poeziei.

Această seară magică a fost deschisă  şi coordonată de prof.Dr.Dan Brudaşcu, directorul Casei de Cultură care, printre altele, a subliniat importanţa poeziei în viaţa suifletească a omului.

Au fost invitaţi să vorbească despre rolul poeziei o parte din reprezentativii poeţi ai Clujului. Astfel au fost prezenţi la microfon poezii: Victor Măruţoiu, Dinu Ureche, Persida Rugu, Antonia Bodea, Al.Florin Ţene, preşedintele Ligii Scriitorilor din România, Aurel Rău, Constantin Cubleşan, Ionel Andraşoni şi Miron Scorobete. Iar Dan Brudaşcu a citit câteva poezii de Andrei Fischop poet de expresie română trăitor în Israel, care pe 20 martie a împlinit o vârstă onorabilă. Între recitalurile poeţilor Dunca Ligia, elevă în cl.XI la Liceul de Muzică”Sigismund Toduţă“, elevă la clasa prof.dr.Cezar Câmpean a interpretat la vioară lucrări din compozitori clasici. Au mai cântat: la chitară clasică Cezar Câmpean, şi la pian Bianca Bota  care a interpretat lucrări de Frederic Chopin.

Manifestarea s-a bucurat de un real succes din partea iubitorilor de poezie prezenţi în sală.

Anastasia Rusiv


Acțiuni

Information

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s