-Anastasia Rusiv:Medalionul literar”Memoria calendarului- Î.P.S.Bartolomeu Valeriu Anania”

25 03 2010

Miercuri, 24 martie, a avut loc şedinţa de lucru a cenaclului literar”Vasile Sav”, din cadrul Centrului de Zi pentru Vârstnici nr.2 (coordonator Maria Bobină).

În prima parte a acestei manifestări cultural-artistice s-a vernisat expoziţia de goblenuri executată de doamna Fleştea Letiţia, despre care Al Florin Ţene spus că aceste lucrări sunt ţesute cu lumină.

În continuare Grupul vocal”Speranţa “, condus de prof.Modest Vişoiu, a interpretat cântece religioase adecvate Sfintelor Sărbători de Paşti. Concert dedicat, la propunerea preşedintelui cenaclului, Î.P.S. Bartolomeu Valeriu Anania.

Înainte de a se intra în ordinea de zi preşedintele cenaclului a vorbit despre Ziua Internaţională a Poeziei, sau World Poetry Day, ce a fost instituită de UNESCO din anul 1999 şi care anul acesta a fost sărbătorită cu participarea unor importanţi poeţi clujeni la Casa Municipală de Cultură.

În cadrul medalionului literar”Memoria calendarului-Î.P.S.Bartolomeu Valeriu Anania “, a fost dedicat acestei mari personalităţi cu prilejul împlinirii vârstei de 89 de ani. Despre personalitatea  şi opera Î.P.S Bartolomeu Valeriu Anania a vorbit scriitorul Al.Florin Ţene, preşedintele Ligii Scriitorilor din România, care a citit şi un grupaj de poezii, din creaţia proprie, dedicat acestuia, şi

Marei Sărbători Pascale ce se apropie. Desprte Î.P.S.Bartolomei  au mai vorbit: Aurel.Chira, poetul Vasile B.Gădălin , Maria Florea, şi Ioan Benche. La această şedinţă au participat  membrii  Uniunii Scriitorilor şi ai Ligi Scriitorilor din România, fapt ce consfinţeşte faptul că spiritul şi cultura uneşte oamenii indiferent din ce organizaţie profesională face parte.>>>>>>


Acțiuni

Information

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s