Maria Măruţă:,, A apărut volumul de povestiri onirice “Cărticica de dat în leagăn gândul” de Al.Florin Ţene

15 05 2010

Zilele acestea a apărut, la solicitarea cititorilor, ediţia a II-a , a  volumului de povestiri onirice” Cărticica de dat în leagăn gândul “ de Al.Florin Ţene, revăzută şi adăugită, la Editura”Semănătorul “, din Bucureşti.,,Cartea cuprinde 32 de povestiri onirice, cu o prefaţă de scriitorul Sabin Bodea, directorul editurii “ Viaţa Arădeană“,( editura la care a apărut prima ediţie ), o postfaţă de Mihai Antonescu şi o reproducere a textului despre Al.Florin Ţene din “ Dicţionarul General al Literaturii Române” editat de Academia Română.

Autorul prin povestirile sale pluteşte în timp şi spaţiu, ca într-o bine cunoscută maşină a timpului pentru a readuce în actualitate personalităţi ale vremurilor trecute, în special, din lumea artistică. Astfel sunt aduşi în imediata tangenţă cu autorul, Eminescu, Gib I.Mihăescu, George Enescu, Conan Doyle, Ioan Alexandru, Sadoveanu, Mircea Eliade, Nichita Stănescu, I.D.Sîrbu, Hegel, Rodin, şi lista…continuă. Cartea se” citeşte cu sufletul la gură, fiindcă autorul are ştiinţa şi talentul  să ne fure atenţia, trăirea lecturii, strecurând, alături de culoarea locală temporală, măiestrite cuvinte, ce ţin de tărâmul poetic, de proză poematică, jonglând cu cifre, date, întâmpări, titluri de opere literare şi artistice de referinţă ale celor “treziţi “ din eternitate şi aduşi în memoria noastră.”(Sabin Bodea ).

Cartea , în totalitate, este un bun exerciţiu de cultură generală, pentru că autorul, la rândul său, este un senior al literaturii.

Maria Măruţă

>>>>>>Al_Florin_Tene-Carticica_de_dat_in_leagan_gandul pdf.


Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s