Doina Drăgan:,,Întâlnire literară sub egida Ligii Scriitorilor Români”

24 05 2010

Filiala Banat –Timişoara a LSR, în colaborare cu revista Heliopolis şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Timiş a organizat  în data de 15 mai 2010, lansarea cărţilor ”Cu toiagul printre aştri”  – poezii autor Mihai Ţopa, membru LSR, şi  a  volumului de debut „Ridică-te Pasăre Phoenix!” a Adrianei Florina Secoşan, elevă la Colegiul Bănăţean  cl.X Timişoara.

Doina Drăgan a făcut o  prezentare a biografiei poetului Mihai Ţopa, apoi a prezentat  opera poetului, şi a considerat că are o minte iscoditoare şi că aptitudinile scriitorului i-au dăruit bucurii şi satisfacţii .   Cărţile aparţin vieţii autorului şi Mihai Ţopa ni le-a dăruit nouă, nepotului, celor mici şi celor mari Are un stil personal, adoptă un limbaj obişnuit, capabil să evidenţieze conţinutul ideii.

Ionel Murariu prezintă câteva însemnări pe marginea volumului “Cu toiagul printre aştri”  La aproape cincizeci de ani de la apariţia volumului ”Cu bastonul prin Bucureşti „  de Tudor Arghezi în 1961, domnul Mihai Ţopa ne dăruieşte volumul de versuri recent apărut  Cu toiagul printre aştri, şi ne mulţumeşte nouă, cititorilor, că ne-am aplecat privirea şi gândul asupra acestei cărţii. Dacă în titlul cărţii de care ne ocupăm se simte parodierea celui dat de poetul “Cuvintelor potrivite” cele două cărţii se deosebesc în esenţă. Căci pe când Tudor Arghezi a realizat o colecţie de  aspecte în proză din trecutul şi prezentul capitalei  contemporane lui, în versurile domnului Mihai Ţopa întâlnim reflecţii şi atitudini înveşmântate în haina poeziei, prilejuite de contactul constant cu operele a sumedenie de poeţi, de întâlnirea cu numeroase personaje literare, de cunoaşterea  unor momente din biografia scriitorilor consemnate de istoria sau de  întâlnirea cu gândirea filozofică a unor mari cugetători. Aceştia sunt aşadar “aştrii”în preajma cărora navighează poetul…….

Doina Drăgan a făcut apoi o scurtă prezentare a tinerei Adriana Florina Secoşan, a activităţii literare a acesteia şi a cărţii de debut.>>>>>>


Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s