Al.Florin ŢENE:,,Cultură naţională la Domneşti – Argeş”

24 08 2010

Într-o zi însorită de sfârşit  de august când zorii îşi întredeschideau pleoapele un grup de scriitori clujeni, membri Ligii Scriitorilor Români, au plecat din faţa Teatrului Naţional, spre comuna Domneşti din judeţul Argeş, pentru a participa la ediţia a III-a a decernării premilor a Concursului Naţional de Poezie, Proză, Eseu, Teatru Scurt, Epigramă, Pictură şi Fotografie Artistică-“ PE ARIPI DE DOR DOMNESC”.

Autoturismul înfăşurând distanţele pe roţi a lăsat în urmă Clujul, după ce  ultima privire aruncată de pe Feleac a păstrat imaginea vie a unei metropole în plină expansiune.

Turda ne-a întâmpinat cu amintirea cenuşiului de ciment de pe acoperişuri, pe când Aiudul rememora  o istorie tristă a neamului.

Înaintam cu viteză spre Capitala Unirii. Alba Iulia îşi etala trecutul pe dealul cetăţii pe când noi, cei aflaţi în maşină, ne aduceam aminte de unele momente din istoria neamului nostru.

Vipia razelor solare ne încălzea spiritele în discuţii aprinse despre trecut şi prezent.Pe neobservate am intrat în fosta Capitală Culturală Europeană.

Soarele, deja îşi pusese obrazul pe umerii dealurilor din apropiere. Munţii Făgăraşului îşi ascunsese fruntea într-o scamă de nori. Pe când noi admiram furnicarul de oameni de toate vârstele aflaţi la mesele numeroaselor terase de pe bulevardul central.

>>>>>>>>


Acțiuni

Information

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s