Karina Drăgaş:,,La Cenaclul literar ”Vasile Sav“ Medalionul literar”Carte frumoasă cinste cui te-a scris”

27 11 2010

Miercuri, 24 noiembrie, a avut loc şedinţa de lucru a cenaclului literar “ Vasile Sav“ din cadrul Centrului de Zi pentru Vârstnici nr.2, patronat spiritual de Liga Scriitorilor din România.

Şedinţa a fost deschisă de Maria Bobină coordonatoarea Centrului, după care scriitorul Al.Florin Ţene, preşedinteşe cenaclului, a anunţat ordinea de zi şi, aşa cum a intrat în tradiţie, motto-ul sub care s-a desfăşurat şedinţa. Acesta fiind: “Artistul trebuie să facă din arta sa o armă, din succesul său o înfrângere şi din bucuria sa o suferinţă”( Panait Istrati).

Şedinţa s-a deschis cu medalionul literar ”Carte frumoasă cinste cui te-a scris “. În cadrul acestuia critical literar Al.Florin Ţene a prezentat cărţile:”A sosit şi timpul…vremii “ de Ionel Andraşoni, “Artus Silvestri-Aşa cum l-am cunoscut “,”Nimeni nu este mai presus de lege “ de Ion Ghercioiu, “Sonată pentru creşterea ierbii “ de Al.Florin Ţene.

Un moment important al acestui medalion a fost lansarea celor două cărţi semnate de publicistul Sorin Grecu: ”Reportajele mele “ şi “Viaţa lucrează cu alte date “. Despre acestea a vorbit cu multă acurateţe şi simţ critic Al.Florin Ţene, care a remarcat fondul narativ tensionat şi incandescent al reportajelor, după care autorul şi-a împărtăşit din experienţa sa de ziarist şi om de televiziune, exemplificând cu faptele personajelor sale. A mai vorbit despre autor şi cărţile sale Vasile B.Gădălin.

Medalionul literar ”Oaspeţii-bucuria gazdelor “ a cuprins un moment poetic deosebit. Scriitoarea Virginia Paraschiv, din Baia Mare, a vorbit despre cartea de debut a Elenei Dorina Halas, din Baia Mare, intitulată ”Paşi pe nisip “.După care a urmat proiecţia  unui video-clip-muzical, pe versurile acesteia în lectura autoarei, realizat de scriitorul dr. Mihai Ganea, din Tecuci.

În continuare a urmat medalionul literar ”Poezia noastră cea de toate zilele “, în cadrul acestuia citind versuri poeţii: Raveca Vlaşin, din Dej, Vasile B.Gădălin, Ionel Andraşoni, Maria Botiza, Elena Dorina Halas, Titina Nica Ţene.

În încheiere în cadrul tradiţionalului medalion “Prin adevăr

învingem o părere “, Aurel Vuşcan a ţinut conferinţa, foarte bine documentată,”Fundaţia Gojdu “.

În cadrul discuţiilor au mai luat cuvântul Ioan Benche şi dr.Mihai Ganea.

Manifestarea s-a bucurat de un real succes din partea numerosului public.

Viitoarea şedinţă are loc în 15 decembrie a.c. orele 11.

Karina Drăgaş


Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s