Marian Dragomir, Călin Dengel: DECERNAREA PREMIILOR CONCURSULUI NAȚIONAL LITERAR “CETATEA LUI BUCUR”

27 11 2010

Într-o zi de sâmbată în care soarele părea să își înghețe zâmbetul sub beteala norilor zgribuliți peste pământul zecilor de popoare, un eveniment literar a pus în mișcare zeci de oameni. Mișcările rectilinii și unifome au ghidat pașii către Biblioteca Metropolitană București unde … poeticul și muzicalul și-au dat întâlnire în sufletele celor ce pășeau pe trepetele abrupte ale discursului poetico-muzical al laureaților premiilor concursului Cetatea lui Bucur.
Asemenea cetățenilor Atenei, acestă întalnire a fost prevăzută să se ghideze după spiritul Minervei care a poposit preț de trei ore în cadrul unui grup dornic să evadeze din mundanul lutului ce îi împresoară și să își înalțe spiritul, limitându-și cunoașterea practică pentru a accede spre cea luciferică, după cum spunea cel ce a hoinărit Lancrămul și a dat poezii noastre o formă metaforică revelatoare pentru descifrarea tainelor Marelui Anonim.

După intrarea în mediul propice, asemenea basmului marcat prin obiecte și elemente magice sugerând eliberarea de încătușările terestre, au luat loc la prezidiu primele invitate: Calliope, muza poeziei epice, Erato, muza poeziei erotice, Euterpe, muza poeziei lirice și Melpomene, muza tragediei umane, apoi din partea ontologicului au prezidat Elisabeta Iosif, Nicoleta Stavrache și Paul Polidor. Într-un colț sub infleunța unei ale surori uitate din cele 9 ale bătrânului Zeus, Polyhymnia, glasul Doina Ghițescu a încântat publicul prin lecturile poeziilor laureaților.

Primul căruia i s-au așezat laurii atenieni a fost si cel mai “tânăr” dintre participanti, din țara unde frunza arțarului flutură mai presus de altele, Canada. La cei 90 de ani Olimpul și Lira i-au surâs oferindu-i șansa afirmării pe plaiurile unde Bucur își cânta fluierul atât de dulce. >>>>>>>>>


Acțiuni

informatie

2 responses

3 12 2010
Delia Staniloiu

Am avut bucuria şi onoarea de a participa la acest frumos eveniment de decernare a premiilor pentru concursul de poezie. A fost un eveniment emoţionant pentru cei premiaţi dar şi pentru cei ce au participat la el. Bucuria a fost cu atât mai mare cu cît am avut ocazia să cunoaştem real colegi de pe reţele litarare vituale să împărtăşim împreună emoţiile şi bucuriile evenimentului dar şi a întâlnirii.Personal cred că nu voi uita curînd această întâlnire care mi-a înobilat sufletul.

16 03 2011
Horga Mihai

Cine este Vasile Sav?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s