Doina Drăgan:,,Intâlnire literară, cu ocazia lansării cărţilor Mariei Martinescu Sadovan-Dor de primăvară şi Monografia localităţii Cornea- şi a zilei de nastere a autoarei.în data de 14.05.2011.la Timişoara”

23 05 2011

Doina Dragan a deschis şedinţa şi a rostit aprecieri volumelor, remarcând că  în toate scrierile autoarei are un singur subiect şi anume dorul de locul ei de naştere, acolo unde şi-a petrecut copilăria şi tinereţea adică de localitatea Cornea. 

Doamna Dr. Lucia Anucuţa  a urat un bun venit tuturor apreciind volumele în care predomină sentimentul de dragoste faţă de locurile natale, şi a remarcat Monografia bine documentată.                   

Ion Murariu a prezentat câteva ănsemnări privind valenţele cuvântului –Dor-generator de stare poetică. Domnul Vladimir Jurăscu, actor, a adus laude autoarei Monografiei, şi a recitat câteva versuri din volum.              

Mariana Sperlea, a prezintat volumul –Dor de primăvară-şi a dat citire unui acrostih dedicat Mariei Sadovan.la fel şi Mariana Strungă care a închinat sărbătoritei două poeme-Ascultă-ţi sufletul-şi Nu regreta c-ai fost-apoi a redat impresii despre volum.                                                                      

    Au urmat felicitări Mariei Martinescu Sadovan, prin cântece interpretate de câtre Livia Ilcău, care a mai spus că s-a mers pe coordonate de etnografie, reprezentate de cuvântul dor, întâlnit în multe creaţii populare, şi a interpretat cântecul- Romanţa înstăinării- pe versuri de Petru Chira şi muzica de Livia Ilcău. Apoi Maria Tudor, a intonat cântecul –Sus, sus, la munte sus-şi a felicitat sărbătorita. În încheiere sărbătorita a citit  poezia-Flori de câmp- şi ne-a cântat—Pe deal la Cornea sunt acasă-.  S-a anunţat întâlnirea viitoare în prima sâmbătă a lunii iunie.                    

 

    Doina Drăgan,    18.05.2011.               


Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s