Karina Drăgaş: La cenaclul”Artur Silvestri “ Medalionul literar ”Perenitatea mirabilei seminţe-Lucian Blaga“

1 06 2011

            Şedinţa cenaclului literar”Artur Silvestri “ al Ligii Scriitorilor, filiala Cluj, care a avut loc la Cercul Militar, Sala Armelor, în data de 26 mai, oprele 17, a fost deschisă de prof.Antonia Bodea, preşedinta cenaclului, care a anunţat ordinea de zi a şedinţei.

            La început scriitorul Al.Florin Ţene a prezentat un mic raport privind activitatea Ligii Scriitorilor în perioada de la ultima şedinţă a cenaclului până în prezent.Din cuvântarea acestuia am remarcat faptul că în Elveţia Liga Scriitorilor organizează Festivalul Internaţional de Arte, în perioada 1-3 iulie.Tot odată s-a stabilit reperele principale privin prezenţa membrilor Ligii Scriitorilor la manifestările Zilelor Clujului.

            După prezentarea acestuia a urmat medalionul literar “Perenitatea mirabilei seminţe-Lucian Blaga “. În cadrul căruia prof.dr.Dan Brudaşcu a vorbit foarte detailat despre viaţa şi opera autoruilui volumului”Poemele luminii “, iar Antonia Bodea a analizat din punct de vedere filozofic poezia celui care s-a născut la lancrăm.

            Au mai vorbit despre poet Iulian Patca, Ioan Benche,( care a prezentat cartea “Pietre pentru templu meu,” de Lucian Blaga, apărută la Sibiu,1919, având semnătura fiicei autorului ),Al.Florin Ţene şi Vasile Gh.Pascal.

            În încheierea şedinţei a urmat medalionul literar”Cu toate pânzele sus-Ionel Andraşoni “.Despre poet au vorbit:Ion Constantinescu, Antonia Bodea, Gavril Moisa, Vasile Gh.Pascal şi Ioan Marinescu. Am remarcat cuvântarea lui Ion Constantinescu care a fost veritabil pamflet.

            Trebuie să remarcăm numerosul public prezent care a subliniat cu aplauze cuvântările.

            Viitoarea şedinţă are loc în data de joi, 30 iunie, orele 17, la Cercul Militar.

 

                                                                                  Karina Drăgaş


Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s