Doina Drăgan:,,Creaţii ale membrilor Filialei Banat a Ligii Scriitorilor din Romania”

20 06 2011

La începutul lunii iunie 2011 s-au lansat în cadrul întâlnirii noastre literare, lunare, trei cărţii ale Violetei Cadar Secoşan “Muguri de rouă”, ”Cu pegas pe drumul destinului-Antologie –Versuri”, “Lumea lui Piticel” şi cartea de versuri “În ideea găsirii”-autor Iosif Kovacs.

A fost o dezbatere frumoasă. Violeta Cadar Secoşan se apropie de tonul mai stăpânit al literaturii de factură sentenţios-reflexivă,….încearcă concomitant, să dea o coloratură sugestiv-emoţională unor enunţuri, apelând planul tectonicii…spune Olimpia Berca în prefaţa cărţii.  Despre volumul ”Muguri de rouă” a vorbit Mariana Sperlea. Mariana Strungă a făcut prezentarea Antologiei , arătând totodată şi proiectele de viitor ale autoarei, a prezentat date bio-bibliografice şi  etapele creaţiei poetei. Despre volumul pentru copii  “Lumea lui Piticel” a vorbit invitata Antuza Dârlea care a apreciat poveştile pentru copii, valoarea cărţii ca fiind instructivă şi educativă.               

       În perioada 7-10 aprilie 2011 la Centrul Internaţional de Expoziţii Moldexpo din Chişinău au fost prezente şi cărţile pentru copii ale autorilor Filialei noastre şi anume ale lui Violeta Cadar Secoşan şi ale lui Mihai Ţopa  de la Editura David Press, care au fost premiate. Felicităm şi poeţii şi editura.

   Trăind prin dăruire ne regăsim, a fost începutul prezentării pe care l-a făcut Mariana Sperlea, cărţii de versuri  ale lui Iosif Kovaci. A remarcat în capitolul III, un  florilegiu  închinat jertfei eroilor. Cartea prezintă o poezie de bun gust.    Scriitorul Daniel Luca a expus o comunicare  pe care a intitulat-o  Un poet grăbit referindu-se la cartea lui Iosif Kovaci, remarcând tonul serios îmbinat cu ludic. A mai observat influenţele lui Bacovia, dar note originale. Mariana Strungă s-a referit la perioada contemporană şi a prezentat crezul poetic al autorului. Poetul Marton Francisc a rămai uimit de  maturitatea poetului a cărui carte s-a lansat.  

  Domnul actor Vladimir Jurăscu de la Teatrul Naţional a recitat poezii din volumele ambilor poeţi care şi-au lansat cărţile, apreciindu-le pe fiecare.

  În încheiere au luat cuvântul cei doi poeţi, apoi li s-au atribuit acrostihuri.

  

Doina Drăgan

  Timişoara, 18 iunie 2011.                       

 

 

Reclame

Acțiuni

Information

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s