Vasilica MITREA : FESTIVAL ”The Art To Be Human„ organizat de Liga Scriitorilor în Elveţia

23 07 2011

Zilele acestea, la Brusti, Elveţia, între 1-3 iulie, a avut loc Festivalul internaţional  „THE ART TO BE HUMAN”, de poezie, pictură şi muzică contemporană, la iniţiativa scriitoarei Daniela Voicu, membră a Ligii Scriitorilor Români şi Albin Zurfluh, în colaborare cu Liga Scriitorilor Români, cu sediul la Cluj, împreună cu preşedintele L.S.R., scriitorul Alexandru Florin Ţene.

Au participat la festival scriitori şi poeţi din Elveţia, Italia, România.

Deşi au lipsit o mare parte din cei înscrişi pe listă, festivalul, aflat la prima sa ediţie, a avut farmecul său prin prezentarea lucrărilor celor prezenţi. 

Victoriţa Duţu, şi-a prezentat câteva din poeziile sale şi o colecţie de pictură. Victoria Milescu, alături de alţi poeţi şi scriitori, cum ar fi: Daniela Voicu, Cameea Lia Lazare, Birou Alexandru, Andrea Aciavillani, Vasilica Mitrea, Manuela Muller, au fost aplaudaţi pentru lucrările prezentate şi au obţinut Diplome de excelenţă din partea Ligii Scriitorilor Români.

               Pe lângă participanţi, au fost alături simpatizanţi ai creatorilor de frumos. Printre ei s-a numărat şi Preşedintele Turismului din Cantonul Uri, Elveţia, alături de cele trei fiice, care a promis că se va implica şi mai mult cu ocazia următorului festival. Walter, inginer, austriac la origine, participând alături de soţia sa, el nefiind membru al L.S.R. şi plăcându-i atât de mult programul, a promis, că, deşi nu este talentat, va contribui data viitoare cu o „poezie”.

Staţiunea Brusti se află la o altitudine de 1600 de metri, în inima Elveţiei. În apropiere se află un parc natural unde te poţi bucura de o multitudine de flori ocrotite prin lege. Tot de aici începe şi istoria cu William Tell.

În afara programului ne-am bucurat şi noi de frumuseţile acestor locuri, urcând mult mai sus de 1600 m, pe cărările bine conturate, unde nu duceai lipsă de popasuri amenajate cu bănci, mese, adăposturi, lemne de foc şi implicit un foc aprins pentru grătar.

Mulţumim pe această cale organizatorilor festivalului, poetei Daniela Voicu şi Albin Zurfluh care ne-au creat toate condiţiile să ne simţim bine.

Vasilica MITREA


Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s