Elisabeta IOSIF:,,BILANŢ ŞI PERSPECTIVĂ FILIALA BUCUREŞTI A LIGII SCRIITORILOR ROMÂNI”

29 01 2012

Sunt trei ani împliniţi de când Filiala Bucureşti a LSR  desfăşoară în capitală şi în ţară o activitate cunoscută în lumea literară, în mediile culturale şi în presa naţională şi internaţională. Ani de experienţe,  realizări remarcate şi apreciate pentru complexitatea evenimentelor prezentate, acţiuni ce au vizat momente importante la care filiala noastră a răspuns. Un exemplu  a fost Ampla Mişcare Mondială a Poeţilor Lumii,  la care  Filiala Bucureşti a LSR si Cenaclul Cetatea lui Bucur s-au afiliat, organizând  Ziua  Mondială a Poetului şi a Poeziei, zi iniţiată pentru prima dată în 2011 de scriitorii din SUA şi desfăşurată  în 24 septembrie 2011.
De-a lungul anului 2011, o importantă contribuţie la succesul acţiunilor noastre au avut acei membri ai Cenaclului Cetatea lui Bucur, care s-au implicat mereu, cum sunt scriitorii Ştefan Lucian Mureşanu, Cristina Ştefan, Ioana Stuparu, Constanţa Abălaşei-Donosă, Elisabeta Iosif. Am înfiinţat Cenaclul Cetatea lui Bucur, acum aproape trei ani, ca o componentă importantă în activităţile Filialei Bucureşti a LSR,  cenaclu în cadrul căruia am avut nu numai dimineţi de poezie, ci şi lansări de carte, evenimente în parteneriat cu alte cenacluri, cum a fost şi este cel cu Cenaclul Lira 21(on-line), condus de poeta Cristina Ştefan, critic literar dar şi cu Cenaclul Destine, condus de poetul Victor Gh. Stan, director al revistei Destine, membru al U.S.
În rândul celor mai importante componente ale Filialei noastre, Bucureşti a Ligii Scriitorilor Români se află, desigur, cele două reviste: Cetatea lui Bucur on-line şi Cetatea lui Bucur tipărită. Revista pe hârtie şi-a creat repede un nume între revistele tipărite în capitală, dat fiind renumele revistei on-line şi şi-a găsit locul cuvenit între revistele literare, de înaltă cultură, care sunt achiziţionate de marile biblioteci naţionale dar şi internaţionale. >>>>>>>>>>>>>


Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s