Karina Drăgaş:,,Conferinţa consiliul Naţional FEMINA”

26 02 2012

În după amiaza zilei de 21 februarie a.c. a avut loc Conferinţa Consiliului Naţional FEMINA, moderată de Melania Medeleanu ce a avut loc la un hotel din Cluj având ca scop formare pentru jurnalişti, Emisiuni TV, Monitorizare, Informare Naţională     şi Advocacy pentru afirmarea egalităţii de şanse şi de gen.

Conferinţa, la care au participat peste 300 de persoane, a avut la ordinea de zi următoarele puncte: Prezentarea evenimentului, mesaj de bun venit Alin Tişe, Preşedintele Consiliului judeţean Cluj, prezentarea proiectului FEMINA şi a scopului Conferinţelor Naţionale care au avut loc la Bucureşti, Iaşi, Constanţa, Braşov, Cluj-Napoca, şi Timişoara, moderator Melania Medeleanu, prezentarea Raportului de Cercetare FEMINA, susţinut de conf.univ.dr.Gheorghe Teodorescu, ISOMAR, prof.dr.Enilo Vincze, de la Universitatea Babeş-Bolyai a vorbit despre egalitatea de şanse şi gen, model de succes a fost prezentată Mihaela Rus, preşedinte Vitrina Advertising, Delia Panait de la FRONT a prezentat Ghidul de bune practice, iar consilierea juridică a fost făcută de Olimpiu Rodina de la CNCD. A mai vorbit despre rolul femeii în literatură scriitorul Al.Florin Ţene, preşedintele Ligi Scriitorilor Români.

Din discuţii s-au desprins câteva obiective: să se consolideze principiul egalităţii de şanse şi de gen, pentru o mai bună promovare a femeilor pe piaţa muncii; să ajute la conştientizarea faptului că femeile şi bărbaţii au drepturi egale şi să prezninte corect femeia în societatea românească, dincolo de stereotipuri şi clişee culturale.   

                                                                                                   


Acțiuni

Information

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s