Gavril MOISA:,, 70 DE FLORI PENTRU AL. FLORIN ŢENE”

28 03 2012

La 13 iunie 2012 (născut în orașul DRĂGĂŞANI, la 13 iunie 1942), scriitorul AL. FLORIN ŢENE, aniversează 70 de ani de viaţă. Este o vârstă deosebit de frumoasă, o vârstă a bucuriei, a sufletului, a împlinirilor, a bilanţului, dedicată cărţii şi culturii.

Rar mi-a fost dat să întâlnesc un om atât de deosebit, cu un profil uman atât de complex, cu o putere şi capacitate miraculoasă de atracţie, de convingere şi mobilizare, gata oriunde şi oricând să te ajute sau să te îndrume, de o modestie rară şi de un caracter indiscutabil.Este un om sincer, deschis şi prietenos, un luptător desăvârşit, învăţat să nu capituleze în faţa greutăţilor, dăruit cu toată fiinţa sa scrisului, cărţii şi actului de cultură, pentru că el ,, este printre puţinii umanişti ai zilelor noastre  care are idei personale”(Melania Cuc)

Prin vocaţie AL. FLORIN ȚENE este şi un ,, scriitor complex şi neliniştit” (Constantin Cubleşan), dar şi ,, un poet al teluricului şi logosului esenţializat” (Mircea Popa) , care are o carte de vizită dar şi o operă impresionantă.

Este membru al Uniunii Ziariştilor din România, membru corespondent al Academiei Americano Română(A.R.A.) din anul 2011,membru al Asociaţiei Scriitorilor Români din Canada, iar din anul 2006, este preşedintele Ligii Scriitorilor Români, organizaţie profesională care are la această dată 30 de filiale în ţară şi în străinătate şi care editează 15 reviste în care se promovează limba română autentică.

>>>>>>>>>>>>>


Acțiuni

Information

One response

1 04 2012
serban petre

la multi ani cu sanatate ,fericire, alaturi de cei dragi………..pictor petre serban.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s