DOINA DRĂGAN:,,BANATUL–CUVÂNT ŞI PĂMÂNT ROMÂNESC”

20 04 2012

Lansare de carte la intâlnirea de la Timişoara a Filialei Timişoara Banat a Ligii Scriitorilor din România in data de 31.03.2012.  

         Cartea scriitorului Ionel Cionchin:”Banatul cuvânt şi pământ românesc”a apărut sub egida Filialei Timişoara Banat a Ligii Scriitorilor din România şi a fost cofinanţată de Consiliul Judeţean Timiş, prin Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş.  

         Preşedinta filialei, prof. Doina Drăgan, a deschis  intâlnirea,   arătând că această carte a fost editată în preajma evenimentului marcat de :”Timişoara-800 de ani de atestare documentară„spunând că :”volumul a pus la dispoziţia cititorilor şi a specialiştilor cercetările, reconstituirile, dar şi ipotezele şi teoriile privind ţinutul bănăţean de-a lungul timpului.Prin conţinutul variat, bogat şi interesant, scris într-o manieră accesibilă, prin cercetarea interdisciplinară, lucrarea aduce o contribuţie valoroasă în literatura istorică şi lingvistică.

     Prof. univ. dr. Radu Păiuşan preşedintele Asociaţiei Istoricilor Bănăţeni,invitat,a făcut  prezentare volumului din punct de vedere istoric,subliniind că autorul se situează pe linia istoricului Constantin Daicoviciu.A subliniat originalitatea cărţii, bazată pe o cercetare asiduă, a spus  vorbitorul:” fiind o carte de rezistenţă, de istorie fundamentală, cu un stil curent.Autorul a investigat izvoarele istorice şi a emis ipoteze fondate  pe cele mai recente studii istorice şi lingvistice” >>>>>>>>>>>


Acțiuni

Information

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s