Dora Alina Romanescu:,,COMOARA DE PE PUNTEA VIEŢII”

12 09 2012

Sfârşitul lunii august al anului 2012, mi-a îmbogăţit sufletul cu un dar de o valoare inestimabilă.

Am cunoscut doi oameni de o nobleţe sufletească ieşită din comun, intelectuali în adevăratul sens al cuvântului, înţelepţi, generoşi, sensibili, dornici de a-şi exprima bunătatea  şi iubirea prin fapte şi cuvânte, în fiecare clipă.

Titina Nica Ţene şi Alexandru Florin ŢENE, mi-au dăruit o stare de bine ieşită din comun, de cum ne-am întâlnit în gară la Mangalia.

Cu faţa mereu zâmbitoare, Titina cucereşte din primele cuvinte, te face să simţi că o cunoşti „de o viaţă” iar cînd te desparţi de  ea îi simţi lipsa, îşi doreşti cu ardoare să o întâlneşi din nou, în timp ce Florin este un fin obseavator a tot ce se întâmplă în jurul său, un intelectual de viţă nobilă care vorbeşte cu înţelepciune, spune lucrurilor pe nume, cu un zâmbet uşor, uitat sau ştiut, în colţul guri, cu care te îndeamnă să simţi puterea adevărului în care a trăit şi muncit de când se ştie.

Doi oameni minunaţi, cum rar întâlneşti în lumea agitată, stresantă în care trăim, amândoi într- o perfectă armonie ca familie şi în cuvântul scris, ca scriitori.

                    ***

Am descoperit-o pe Titina Nica Ţene în romanul „Viaţa ca o punte,”care m-a fascinat de la prima până la ultima filă.

Autoarea îşi compară viaţa cu o punte şi şi-o descrie cu simplitate, într-o manieră proprie, îmbrăcată în haina imaculată a adevărului, presărată cu învăţămintele sănătoase ale ţăranului român, uşor ironice, hazli, sarcastice şi foarte adevărate.

Fiecare cuvânt din cartea Titinei Nica Ţene are o ţintă sigură care ori mângâie sau doare, răscoleşte, îşi stârneşte amintiri, te bucură sau te cutremură…şi toate la un loc ne dau o stare de bine, ne învăluie în haina strălucitoare a bucurie de a trăi:

„Sunt fericită că pot să merg, pot să văd, pentru că voi sunteţi sănătoşi şi mai ales că vine din nou Crăciunul. E puţin?”

Nu-i puţin! Este foarte mult! Este o comoară în bogăţia sufletească a Titine Nica Ţene, pe care am descoperit-o şi eu.    >>>>>>>>>>>


Acțiuni

Information

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s