Al.Florin ŢENE: Elena Buică-“Întoarcerea spre obârşii “

12 10 2012

De câţiva ani îi citeam cu interes cărţile scriitoarei Elena Buică membră a Ligii Scriitorilor şi deja îmi făcusem o părere despre ele.

Datorită tenacităţii doamnei Ligya Diaconescu, scriitoare care pe lângă talentul său scriitoricesc îl are şi pe cel de manager cultural, organizând manifestări deosebite, ce instituţile de profil ale statului român nu reuşesc să le îndeplinească, am avut ocazia în vara anului acesta s-o cunosc pe Elena Buică pe litoralul românesc, venind din îndepărtata Canadă, unde locuieşte de ani buni. În discuţiile noastre am aflat că, printre altele, a fost profesoară în Cluj-Napoca, oraşul meu de suflet.

Venind în Cluj în toamna acestui an, căutându-şi cu nostalgie anii tinereţii şi prietenii, am avut bucuria de a ne reîntâlni într-o cafenea selectă din centrul oraşului. Cu acest prilej mi-a înmânat ultima sa carte, intitulată “Întoarcerea spre obârşii “, apărută la Editura ANAMAROL, Bucureşti, 2011, cu dedicaţia”Cu cele mai calde sentimente şi deosebită preţuire, familiei Titina şi Al.Florin Ţene, 19 septembrie 2012 “. Carte care a fost lansată în Capitală cu sprijinul filialei Ligii Scriitorilor, condusă de Elisabeta Iosif.

“Întoarcerea spre obârşii “ este o lucrare ce are două caracteristici: de memorialistică şi monografie. Structurată în trei părţi, cartea este scrisă cu talent, frisonată fiind de nostalgii despre oamenii şi locurile satului natal Ţigăneşti, de pe meleagurile Teleormanului. Paginile despre amintirile anilor copilăriei cu farmecul lor au o suculenţă ce creează o atmosferă arhaică dând o notă de autenticitate:”Pentru mine, amintirea Ţigăneştiului este ca o fărâmă de azimă pusă pe masa celui flămând. “ ( Pag.7).

>>>>>>>>>>Al.Florin ŢENE: Elena Buică-“Întoarcerea spre obârşii “


Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s