Doina DRAGAN: Intalnirea Filialei Timisoara Banat a Ligii Scriitorilor din 06 octombrie 2012.

3 12 2012

Intalnirea din aceasta data a avut un specific mai aparte.

 “Literatura-punte intre generatii”este titlul unui proiect semnat de catre presedinta filialei Timisoara Banat prof. Doina Dragan si  directorul Liceului Teoretic “Vlad Tepes “ din Timisoara  conf. dr. Tiberiu Ciobanu, stabilind relatii literar culturale comune, si totodata sustinerea activitatilor filialei, la Liceul Teoretic “Vlad Tepes” din Timisoara.

2012-12-03_200456Am  avut bucuria sa felicitam primirea noilor memebri ai LSR in Filiala Timisoara Banat

conf.dr. Tiberiu Ciobanu; conf.dr.Constantin Strunga; prep.univ.drd.Alexandru Strunga; ing, Florin Bonchis-Brie; Cranganu Ionel-ziarist din Resita; Diana Ana Maria Zlibut-eleva la Liceul C.D.Loga din Timisoara; ing. Viorel Baetu-Micael Cutui din Germania care a solicitat filiala Timisoara, toti scriitori de mare valoare.

Tema zilei a fost prezentarea minifilmului:”Danube in poems”-“Dunarea in poezii”-Antologie international a poetilor danubieni, dupa cartea cu acelas nume,coordonatoare fiind profesoarele Doina Dragan si Mariana Strunga; si lansarea cartilor:”Trei doamne si toti trei in Himalaia” si “Ortopezii” autor domnul Viorel Baetu , care a citit cateva fragmente din aceste carti si ne-a redat totodata mai multe explicatii din realizarile editoriale ale dumnealui.  2012-12-03_200518

   Minifilmul  a durat 20minute si a fost apreciat de toti membrii filialei,  dar si de invitatii nostri care au venit din Germania,  Austria,  Ungaria, si de membri Asociatiei  Culturale Constantin Brancusi,  pentru aceasta Intalnire literara.

  Tinand cont de faptul ca la intalnirea literara am avut invitati din strainatate  am prezentat pentru dumnealor,  costumul popular romanesc din banat,  oferindu-le si un buchet de cantece.

   Au fost multe luari de cuvant, atat de catre  membrii  filialei  cat si  invitatii din strainatate.                         Pritre altii domnul dr. Harald din Austria a  multumit tuturor partenerilor, celor doua coordonatoare ale cartii :”Dunarea in poezii”, a  accentuat  insemnatatea acestei intalniri, care a intarit relatiile dintre tarile noastre si, ne-a invatat sa fim europeni, facandu-se simtita o calda prietenie dintre noi cei din partile danubiene.   A felicitat  acest  schimb de experienta. In timpul protocolului s-au legat prietenii, s-au discutat evenimente deosebite, s-au facut propuneri pentru viitor.                                                                                                                                                                              

Apoi in curtea Liceului s-au facut mai multe fotografii.   Despre aceasta intalnire literara s-a scris in ziarul:”Renasterea banateana” in urmatoarea zi, iar in aceasi zi la televiziunea;’Teleuropa Nova “  conf. dr. Tiberiu Ciobanu a comentat desfasurarea acestui superb eveniment precum si partile comune  care au dus la semnarea protocolului dintre filiala Timisoara a LSR si Liceul Teoretic Vlad Tepes din Timisoara.

A mai comentat Doina Dragan,  iar poetii Viorel Baetu si Mariana Strunga au recitat poezii.

  


Acțiuni

Information

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s