Al.Florin Ţene – La cenaclul literar “Artur Silvestri “ Medalionul literar “CARTEA- pagini de suflet “

27 12 2012

Şedinţa cenaclului literar “Artur Silvestri “ al Filialei Cluj a Ligii Scriitorilor ce a avut loc la Cercul Militar , Sala Artelor, în data de joi, 20 decembrie, a.c., a fost deschisă de preşedinta Cenaclului prof.Antonia Bodea, care a anunţat ordinea de zi.Apoi, aşa cum a intrat în tradiţie, a dat cuvântul 2012-12-27_233108scriitorului Al.Florin Ţene, preşedintele Ligii Scriitorilor Români. Acesta a făcut un mic bilanţ al activităţilor Ligii Scriitorilor organizate în ţară dar şi în străinătate, în perioada de la ultima şedinţă până în present.

 Apoi a luat cuvântul Iulian Patca, preşedintele Filialei Cluj a Ligii Scriitorilor, care a vorbit despre  carţile Eugeniei Nicoară: “Poţi să dai, dar nu poţi să iei, fără să ceri “ şi “Marocul, Tunisia “. Despre aceste volume şi autoare au mai vorbit:Voichiţa Pălăcean-Vereş, Mitchaela Pitea şi autoarea.

 În continare Iulian Patca a vorbit apreciativ despre romanul regretatei scriitoare Carmen Alexandrina, intitulat ”Sub semnul apei şi al dragonului “. Acest roman psihologic a mai fost analizat de Antonia Bodea, Maria Lola Ţămbrescu şi Alexandru Gabor, fiul autoarei.

2012-12-27_233132 A urmat lansarea cărţii de epigrame semnată de Gavril Moisa, intitulată “Pişcături şi- nţepături “. Despre carte a vorbit Silvia Popescu, Buzgău Ion, Maria Lola Ţămbrescu, Ion Constantinescu, Ioan Hentea, Vasile Gădălin, Al.Florin Ţene, care i-a dedicate un catren, şi autorul care ne-a delectat cu o şarje de epigram gustate din plin de numerosul public prezent.

 Doi tineri poeţi, Ovidiu Vasile şi Alin Cucuruzan, prezentaţi de Antonia Bodea, au citit din ultimile lor creaţii, iar scriitorul Nuţu Roşca din Sighetul Marmaţiei, despre care a vorbit Al.Florin Ţene, a vorbit despre ultimile sale apariţii editoriale.

 Cu această ocazie Iulian Patca, redactorul şef al revistei “ Agora Literară“, a lansat nr.17 al acestei publicaţii, menţionând că în paginile acesteia se află alături de personalităţi ale literaturii române şi tinere condeie din ţară şi diasporă.

 În încheierea şedinţei preşedintele Ligii Scriitorilor a prezentat pe scurt proiectele acestei organizaţii profesionale în anul ce bate la uşa timpului viitor, urându-le celor prezenţi un an mai bun, cu sănătate , înţelepciune şi lumină în suflete.

 Şedinţa s-a încheiat în aplauze, semn de apreciere pentru tot ce s-a vorbit şi prezentat.

 Viitoarea şedinţă a cenaclului va avea loc joi, 31 ianuarie, 2013.

 


Acțiuni

Information

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s