Daniel Luca:,,Sub egida LIGII SCRIITORILOR ROMÂNI – CONEXIUNI BISTRIŢA – TIMIŞOARA”

27 02 2013

Într-o seară răcoroasă de sâmbătă (26.01.2013), atât afară, cât şi în sala festivă a Hotelului „Aurora” din Timişoara, un desant destul de important de bistriţeni, scriitori şi muzicieni, a reuşit să încălzească atmosfera şi să aducă un alt suflu unor întâlniri culturale cu care ne-am obişnuit până acum pe malurile Begăi.

„Vinovatul” de serviciu este Menuţ Maximinian (un bistriţean cu rădăcini timişorene), care şi-a lansat volumul de versuri Noduri în haos, Editura Eurobit, Timişoara, 2012, despre care au făcut vorbire Doina Drăgan şi Mariana Strungă.

Dar lucrurile nu s-au oprit aici. Scriitorii bistriţeni Elena M. Cîmpan, Dorel Cosma, Victor Ştir, Victoria Fătu Nalaţ, membri ai Societăţii „Conexiuni”, au citit din creaţiile lor ori din traducerile făcute de ei, întrerupţi din când în când de Florin Vlad la vioară şi Alexe Savu la orgă electronică pentru mici incursiuni pe tărâmul muzicii.

Aceştia au primit apoi o replică pe măsură din partea gazdelor, Vasile Bradu, Vasile Ioan Indricău, Caius Rogobete şi subsemnatul citind din creaţia proprie, iar   Florica bruţiu  şi Livia Ilcău au susţinut un mic recital, care s-a terminat cu o invitaţie la tangou.

Consulul Republicii Moldova, Silviu Sofronie, a fost invitat la eveniment şi a punctat un aspect deosebit: acest eveniment a avut loc într-o lună în care s-au sărbătorit Mihai Eminescu (163 de ani de la naştere), Ziua Culturii Naţionale (15.01.2013) şi Mica Unire (24.01.2013), căpătând astfel o conotaţie aparte.

Totul pe fundalul  expoziţiei de imagini cu Bistriţa de ieri şi de azi, autor Marin Ecsed.

A fost o seară a prieteniei, a legăturii spirituale între scriitori, o punte de literatură şi muzică între două oraşe frumoase, cu vechi tradiţii culturale şi a încrederii într-o (re)întâlnire viitoare.

 

Daniel Luca

Reclame

Acțiuni

Information

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s