Doina Drăgan: De mărţişor lansarea cărţii “Jurnalul meu”autor Daniel Luca şi revista “Agora literară”

26 03 2013

Într-o zi de sâmbătă, 02 martie 2013, când soarele a reuşit, după îndelungate eforturi să alunge timpul mohorât, a avut loc întâlnirea lunară a Ligii Scriitorilor din România Filiala Timişoara Banat, ocazie cu care a fost lansat şi volumul de proză pentru copii “Jurnalul meu”, text Daniel Luca, ilustraţii Alina Bogdan, apărut la Editura Nigero, Arad 2012.2013-03-26_222953

Doamna Drăgan Doina, în câteva cuvinte, a făcut o scurtă prezentare a cărţii, arătând condiţiile grafice deosebite , în care a apărut cartea, pe hârtie lucioasă,cu ilustraţii color, iar textul este ca şi cel de mână, în diferite culori.

Despre această cărticică au făcut vorbire doamna Sperlea Mariana şi, a observat strigătul de SOS copilăriei pentru unii copii nefericiţi ai societăţii de astăzi, ce răzbate cu putere din paginile scrise.

Doamna Mariana Strungă, făcând referire la această carte, vine cu multiple exemple în ceeace priveşte viaţa copilului şi a copilăriei. Face un apel de venire la normalitate către cei care calcă în picioare drepturile omului şi societăţii. Mariana Strungă a remarcat faptul că este vorba aici despre o “ pledoarie pentru inocenţă”, despre complexitatea vieţii sociale surprinsă prin ochii copilului, totodată a  mărturisit că plecând de la un text scurt, dar dens, i-a venit inspiraţia să scrie despre…pedagogie.

Domnul Ionel Cionchin a felicitat autorul, pentru conceptul acestei cărţi. Jurnalul, de fapt, nu există, el se derulează în visul fetei sau în imaginaţie..

Domnul Valer Drumeş apreciază în primul rând aspectul grafic al cărţii şi a constatat ipostaze obişnuite copilului în situaţii normale din viaţă, dar cu relevarea detaliilor semnificative, fără a aluneca însă în sfera didacticismului şi le evidenţiază aspectul educativ al cărţii, dar şi tehnica scriitorului. După ce Daniel Luca ne-a purtat pe drumurile lansării acesatei cărţi, care face parte dintr-un proiect al Universităţii de Vest, a mulţumit tuturor vorbitorilor. Scriitoarea şi compozitoare , colega noastră Florica Bruţiu a felicitat autorul şi i- a dedicat un cântec.

A urmat un scurt program de primăvară mărţişorului unde s- au întrecut în recitări poeţii Vasile Ion Indricău şi Corneliu Ioan Iovuţa,

Întâlnirea literară a luat sfârşit după ce s-a lansat revista Agora literară.


Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s