Antonia Bodea:La Cenaclul literar”Artur Silvestri “ Medalionul Literar “Eroii nu mor niciodată “

30 04 2013

Şedinţa Cenaclului literar “Artur Silvestri “, al Ligii Scriitorilor Români, din data de joi. 28 martie a.c., care s-a desfăşurat la Cercul Militar Cluj, în Sala Armelor, condusă de scriitorul Al.Florin Ţene, preşedintele Ligii Scriitorilor Români, a avut ca oaspeţi de seamă pe Î .P.S. Andrei Andreicuţ. arhiepiscop al arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi mitropolit al Clujului şi P.S. Vasile Someşanul, episcop vicar, şi un numeros grup de studenţi teologi.2013-04-30_232307

La început, în faţa unui foarte numeros public, Al.Florin Ţene a făcut un scurt istoric al Ligii Scriitorilor, încheind cuvântarea sa, făcând aluzie la tema eroului, care se dezbate în această şedinţă, cu un citat din Emil Cioran: “ Istoria este un rezultat al verticalei, precum neantul- al orizontalei“.

În cadrul acestei şedinţe a avut loc medalionul literar “Eroii nu mor niciodată “, în cadrul căruia s-a lansat cartea doamnei Maria Buruian “Eroii se răsucesc în mormânt “, apărută cu sprijinul ”Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei Andreicuţ .“

La început a vorbit despre carte Î.P.S.Andrei Andreicuţ, după care a analizat volumul Mariei Buruian, 2013-04-30_232237Iulian Patca, preşedintele Filialei Cluj a Ligii Scriitorilor şi al Asociaţiei Cultul Eroilor, iar Antonia Bodea, preşedintele Cenaclului “Artur Silvestri “, a analizat cartea din punct de vedere stilistic. P.S.Vasile Someşanu, care a scris şi prefaţa cărţii, a vorbit despre eroismul fratelui Mariei Buruian, şi rolul eroilor în apărarea ţării. Au mai vorbit: prof.Doina Mărghitaş, prof.univ.dr.Barbu Bălan, Maria Lola Ţămbrescu şi Al.Florin Ţene, care având o expunere de excepţie şi făcând aluzie la greutăţile întâmpinate pe timpul comuniştilor, prin care a trecut preotul paroh din Borşa, pentru a ridica un monument eroilor, a încheiat cuvântarea cu citatul jurnalistului american Clare Luce:” Paradoxal, în istorie: Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită“.

De un interes aparte a fost cuvântarea preotului paroh Moldovan Ştefan din Borşa, care a vorbit despre eroicele lupte de la Borşa-Crestaia, unde au murit apărând ţara 102 soldaţi din armata română.

Programul şedinţei s-a încheiat cu un grupaj de cântece patriotice susţinut de Grupul Vocal condus de prof.Alexandru Cucu, din cadrul Fundaţiei Pentru Îngrijirea Vârstnicilor, din cartierul Mănăştur. Şi-au dat concursul soliştii vocali Lenuţa Crainic, Anca Gal, Teodor Fetcche, Ana Vlas şi Alxandru Cucu .

Programul a fost mult apreciat, prin vii aplauze de cei prezenţi.

Viitoarea şedinţă va avea loc în data de joi, 25 aprilie, orele 17.

Prof. Antonia Bodea


Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s