EVENIMENT CULTURAL LA L.S.R. IAŞI

30 04 2013

            Liga Scriitorilor Români – Filiala Iaşi–Moldova  a organizat vineri, 5 aprilie a.c., la orele 17:30, în Salonul Artelor din incinta Cercului Militar Iaşi, o activitate culturală  deosebită, la care au participat oameni de cultură ieşeni, membri ai L.S.R. şi un  numeros public.

            În deschiderea activităţii, preşedintele Filialei Iaşi a L.S.R., domnul Constantin-Toni Dârţu, a prezentat activitatea literară a prof. dr. Mihai Păstrăguş, din Iaşi, menţionând mai ales meritele deosebite ale acestuia în editarea revistei Moldova literară, care apare trimestrial, de patru ani, el fiind redactorul-şef al revistei. În continuare, C.T.Dârţu a prezentat activitatea poetului Gheorghe Vicol, din Vatra Dornei, membru al L.S.R., scriitor de literatură pentru copii, autor a peste 30 de cărţi, membru în colegiul de redacţie al revistei Moldova literară. Pentru întreaga lor activitate literară,  celor doi autori li s-a înmânat cea mai înaltă distincţie a Ligii Scriitorilor Români: medalia Virtutea literară. Menţionăm că poetul Gheorghe Vicol este primul dintre membrii Societăţii Scriitorilor Bucovineni care primeşte această importantă distincţie.

            În cuvântul lor, cei doi autori premiaţi au adus mulţumiri atât preşedintelui Filialei Iaşi, domnul C.T.Dârţu, cât şi preşedintelui L.S.R., domnul Alexandru Florin Ţene, nu doar pentru recunoaşterea meritelor literare, pentru medalia primită, ci şi pentru atmosfera corectă pe care au instituit-o între membrii Ligii. Toţi membrii L.S.R. formează de fapt o mare familie literară, cum rar întâlneşti în alte asociaţii literare.

            În continuare, a avut loc lansarea volumului de versuri Reverberaţii lirice, a scriitoarei Cella Negoiescu, care este membră a L.S.R. şi a U.A.P. Prezentarea a fost făcută de prof. dr. Nicolae Creţu şi prof. dr. Monica Boţoiu, moderator fiind prof. dr. Mihai Păstrăguş. Actorul Paul Sobolevschi de la Teatrul Naţional Iaşi a încântat publicul, recitând versuri din acest volum.


Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s