~ACTIVITATI

Despre activitatile LIGII SCRIITORILOR ROMANI – detalii mai jos :

 • ~CENACLUL “VASILE SAV ”
 • ~COMUNICATE
 • ~CONTACT
 • ~LIGA SCRIITORILOR ROMANI
 • ~PUBLICATII
 • Lansare de CD la Dej, sub egida Ligii Scriitorilor din România
 • 9 responses

  28 06 2008
  Al.Florin Ţene

  Sub egida LIGII SCRIITORILOR din România
  Lansare de CD la Dej
  Sub egida LIGII SCRIITORILOR din România,la restaurantul Rex-Parc din Dej a avut loc lansarea compact discului „Din Ardeal vă cânt cu drag”,disc cuprinzând 14 piese din repertoriul solistului de muzică populară Gavril Ciciovan,pe texte semnate de Alexandru Cristea(1-13) ,membru al Ligii Scriitorilor,şi Valentin Sătmăreanu(14).Acompaniat de orchestra condusă de Ovidiu Barteş şi beneficiind de excelentul sound asigurat de muzicianul,inginer de sunet Alexandru Filip,albumul produs de Casa”Libris” din Braşov reprezintă,în fapt,lansarea unui talentat solist dejean pe piaţa muzicală,care,alături de Ion Dordoi,Felix Gălan,Ovidiu Purdea-Someş şi alţii,întregesc pleiada interpreţilor folclorului someşean.
  la evenimentul onorat de prezenţa primarului Costan Morar a vorbit scriitorul Al.Florin Ţene,preşedintele LIGII SCRIITORILOR,poetul Alexandru Cristea,membru al LIGII SCRIITORILOR şi Maria Săplăcan,coordonatoarea grupului vocal ASTRA din care face parte şi GAVRIL CICIOVAN.Alexandru Florin Ţene a acordat poetului Alexandru Cristea premiul „Gib I.Mihăescu”,din partea LIGII SCRIITORILOR,pentru activitatea literar-artistică depusă până în prezent.
  Şi nu întâmplător,cu acest prilej a fost lansat la Dej şi primul număr al revistei culturale ASGORA LITERARĂ,publicaţie editată la Cluj-Napoca de LIGA SCRIITORILOR din România,organizaţie profesională care numără,după doi ani de la înfiinţare,28 de filiale în ţară şi 11 în străinătate.Nu întâmplător,deoarece Liga Scriitorilor şi-a propus din start să susţină şi să promoveze pe lângă creaţia literară novatoare şi activităţile cultural-artistice de calitate.Lansarea albumului”Din Ardeal vă cânt cu drag” este o dovadă în acest sens.

  M.Vaida

  24 07 2008
  Al.Florin Ţene

  Sub egida LIGII SCRIITORILOR din România

  Concursul de cunoştiinţe generale”Cine ştie,câştigă…sănătate”.

  Joi,24 iulie a.c. în cadrul Centrului de zi pentru vârstnici nr.2,din Cluj-Napoca,a avut loc Concursul de cunoştiinţe generale”Cine ştie,câştigă…sănătate”,în organizarea Ligii Scriitorilor din România,a Primăriei clujene,a Centrului de zi pentru vârstnici nr.2 şi a Cenaclului”Vasile Sav”.

  24 07 2008
  Al.Florin Ţene

  Sub egida LIGII SCRIITORILOR din România

  Concursul de cunoştiinţe generale”Cine ştie,câştigă…sănătate”.

  Joi,24 iulie a.c. în cadrul Centrului de zi pentru vârstnici nr.2,din Cluj-Napoca,a avut loc Concursul de cunoştiinţe generale”Cine ştie,câştigă…sănătate”,în organizarea Ligii Scriitorilor din România,a Primăriei clujene,a Centrului de zi pentru vârstnici nr.2 şi a Cenaclului”Vasile Sav”.
  La concurs au participat 22 de concurenţi,vârstnici,din cadrul Centrului de zi pentru vârstnici nr.2,care,în prezenţa unui numeros public şi ziarişti din presa scrisă şi vorbită ,au răspuns la întrebările,tip grilă,cu multă competenţă,încât a fost nevoie,după omologarea răspunsurilor,să se organizeze întrebări de baraj.În urma acestora,juriul format din:Berbecuţ Gabriela din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Cluj-Napoca,Maria Bobină coordonatorul Centrului de zi pentru vârstnici nr.2, şi scriitorul Al.Florin ŢENE,preşedintele executiv al LIGII SCRIITORILOR din România,au acordat premii din partea Primăriei Cluj-Napoca şi Liga Scriitorilor,următorilor concurenţi:Premiul 1-Ciubuca Gheorghe,Premiul 2-Zador Lucia,Premiul 3-Corojan Ion şi Menţiuni următorilor:Boncea Ion,Perşa Emil şi Bârzu Maria.
  Viitorul concurs de acest gen va avea loc în data de 21 august a.c.la orele 11,având ca temă „Clujul cultural,artistic,istoric şi turistic.
  Gheorghe Roşianu

  4 08 2008
  Al.Florin Ţene

  Liga Scriitorilor din România strânge ajutoare pentru victimile inundaţilor
  NOI PRIMIRII în LIGA SCRIITORILOR

  În urma şedinţei Comitetului Director şi a Comisiei de validare din data de 1 august a.c. au fost primiţi în LIGA SCRIITORILOR următorii scriitori:Filiala Arad:Nicolae danciu Petniceanu,Filiala Cluj:Nuţu Roşca,Antonia Bodea,Veronica Oşorheian,Filiala Galaţi:Cezarina Adamescu,Filiala Hunedoara:Elisabeta Bogăţan,Ioan Dan Bălan.În cadrul şedinţei s-a mai discutat viitorul număr al revistei AGORA LITERARĂ,ce va apare în luna septembrie.Tot în cadrul şedinţei a fost împuternicit preşedintele Ligii,scriitorul Al.Florin Ţene să reprezinte organizaţia noastră profesională la manifestările pe care le organizează Liga la CASA ARMATEI din Bucureşti,în data de 28 august a.c.,cu prilejul lansării enciclopediei PERSONALITĂŢI ROMÂNE ŞI FAPTELE LOR,volumul XXX di Constantin Toni Dârţu(Preşedintele Filialei Iaşi a LIGII SCRIITORILOR).
  Sub semnul solidarităţii,la propunerea preşedintelui executiv al LIGII SCRIITORILOR,scriitorul Al.Florin Ţene,s-a luat hotărârea ca toţi membrii organizaţiei noastre şi alţi cetăţeni să doneze sume de bani,alimente şi îmbrăcăminte pe care să le trimitem ca ajutor sinistraţilor din Moldova lui Eminescu şi celor din Maramureşul lui Dragoş Vodă.Sumele de bani se pot depune în contul nostru:01205F83668,deschis la Banca Transilvania,sau prin mandat poştal pe adresa LIGA SCRIITORILOR,str.Ion Meşter nr.3,bl.G,sc.VI,ap.54,tel.-0264421209.Pe aceeaşi adresă se pot trimite ajutoarele4 materiale depuse de membrii Ligii sau de oricare persoană dornică să-i ajute pe aceşti oameni aflaţi în mare cumpănă .
  Comitetul Director.

  9 08 2008
  Al.Florin Ţene

  Sub egida LIGII SCRIITORILOR din România

  Marele Voievod Mihai Viteazu-omagiat la 4007 ani de la asasinarea sa

  La împlinirea a 407 ani de la asasinarea lui Mihai Viteazu pe câmpia de lângă Turda,Liga Scriitorilor din România şi Filiala Cluj a acestei organizaţii profesionale,împreună cu Fundaţia Protecţiei Sociale-Filiala Cluj,împreună cu Filiala Cluj a A.N.C.M.R.R. şi Filiala Cluj a Asociaţiei refugiaţilor din Basarabia,Bucovina de Nord,Ţinutul Herţa şi Cadrilater a organizat omagierea ,sâmbăte ,9 august,între orele 11-12,pe marele Voievod la statuia lui Mihai Viteazu din piaţa cu acelaş nume din Cluj-Napoca.Omagerea a fost deschisă de domnul colonel ing.Nicolae Grosu şi Al.Florin Ţene care a citit şi o poezie dedicată domnitorului primei uniri.A fost intonat Imnul de Stat ,aq fost oficiată o slujbă de pomenire de către un sobor de preoţi,după care a cântat fanfara din comuna Telciu.In cadrul manifestărilor domnul colonel Nicolae Grosu a înmânat două diplome scriitorului Al.Florin Ţene ,dein partea Fundaţiei Protecţiei Sociale,ca semn de apreciere pentru activitatea domniei sale pentru promovarea culturii.,au fost oferite ofrande(colaci,colă,cei,vin) şi lumânări cu panglică tricoloră.Numerosul public participant au apreciat această înaltă cinstire a voievodului mihai viteazu.

  Florin Drăgăşenescu

  27 11 2009
  Carmen Comlosan

  Multumesc d-lui Al.Florin Ţene pentru invitatie. Cum pot sa devin membru al Ligii Scriitorilor din România? Imi puteti da, va rog, mai multe amanunte?

  26 01 2011
  Al.Florin Ţene

  Luaţi legătura prin e/mail alflorintene@yahoo.com

  27 02 2012
  mara paraschiv

  Felicit din toată inima pe Dl .Al. Florin Ţene pentru activitatea prodigioasă pe care o desfăşoară în fruntea Asociaţiei – Liga Scriitorilor din România- !.

  17 08 2016
  Daniela M Popescu

  Am incercat sa aflu date de contact si apar in pictograme chinezesti.
  Doresc sa trimit material literar si sa ma pun in legatura cu dna presedinte, Viorica Popescu. Am gasit pe alt site un email, care s-a dovedit inoperant. Ma poate cineva ajuta sa ajung in contact cu dumneavoastra? Multumesc. Daniela M. Popescu, redactor pt diaspora, Memoria Slovelor.

  Lasă un răspuns

  Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

  Logo WordPress.com

  Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Google

  Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

  Poză Twitter

  Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Facebook

  Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

  Conectare la %s