Al.Florin ŢENE:,, Activitate intensă în cadrul Ligii Scriitorilor din România”

Conform” Planului de Activitate” a Ligii Scriitorilor din România, defalcat pe sarcinile ce revin celor 29 de filiale , din care 12 în străinătate, în primul trimestru al anului acestea s-au achitat de sarcini.Au fost organizate diverse activităţi culturale, la Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov, Iaşi, Piteşti, Rm.Vâlcea, în colaborare cu instituţiile culturale din zona respectivă. Lansări de cărţi, medalioane literar- muzicale, dezbateri pe diferite teme de interes literar-artistic,  toate acestea au fost în atenţia filialelor Ligii Scriitorilor. De remarcat faptul că toate filialele din ţară, dar şi cele din străinătate au înfiinţat cenacluri literare la care participă atât membrii Ligii Scriitorilor, dar şi  a Uniunii Scriitorilor , precum şi scriitori ne încorporaţi în aceste organizaţii profesionale.Remarcăm în acest sens cenaclurile din Timişoara, Piteşti, Vâlcea, Braşov, Bucureşti şi Cluj-Napoca.

Filialele din Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Vâlcea, Piteşti, Craiova, Constanţa, editează periodic revistele: Agora literară, Heliopolis, Moldova literară, Memoria slovelor, Pietrele Doamnei, Literaria, Cuib, Cetatea lui Bucur, etc, reviste care publică creaţii literare ale scriitorilor ,din ţară şi străinătate, indiferent din ce organizaţie profesională fac parte, predominând calitatea  şi nu alte condiţii.

Comitetele de Direcţie ale filialelor, în această perioadă, sunt angrenate în înscrierea acestora la judecătoriile teritoriale, pentru a obţine personalitate juridică. Până în prezent următoarele filiale au obţinut personalitate juridică : Filiala Argeş: Dosar- 4694/280/2009; Filiala Cluj:Dosar-63874/211/2007; Filiala Dolj: Dosar-3526/215/2010; Filiala Hunedoara:Dosar-1144/278/2010 şi Filiala Iaşi: Dosar-4494/245/2010.

În următoarele zile vor urma să primească Hotărârile Judecătoreşti celelalte filiale.

Liga Scriitorilor din România intenţionează să înfiinţeze o editură şi în parteneriat cu revistele A.R.P. să promoveze literatura scriitorilor ,membrii , sau ne membrii acestei organizaţii profesionale. Liga Scriitorilor, spre deosebire de alte asociaţii profesionale, militează pentru respectarea principiului libertăţii de creaţie şi exprimare, de obţiune şi orientare diversă în domeniul literaturii, nu obstrucţionează pe membri săi să nu participle la activităţile culturale organizate de alte asociaţii de profil. Aceştia sunt egali în drepturi şi obligaţii şi  se solidarizează din punct de vedere moral cu ceilalţi scriitori.

Al.Florin ŢENE

Preşedintele Ligii Scriitorilor

din România

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s