Al.Florin Ţene:,,Prima şedinţă a cenaclului “Artur Silvestri “ al Ligii Scriitorilor Români”

În după amiaza zilei de 24 februarie a.c. la Centrul Militar din Cluj-Napoca a avut loc prima şedinţă a cenaclului “Artur Silvestri “ al Ligii Scriitorilor Români, condusă de preşedinta cenaclului prof.Antonia Bodea şi vicepreşedinţii Gavril Moisa şi Vasile B.Gădălin, în prezenţa unui mare număr de scriitori şi iubitori de literatură.

Şedinţa a fost deschisă de preşedinta cenaclului care în discursul său a subliniat  importanţa înfiinţării acestui for cultural, deschis tuturor scriitorilor, indiferent din ce organizaţie profesională fac parte, având în vedere să fie invitaţi la şedinţele cenaclului membrii Ligii Scriitorilor din diasporă, în scopul promovării culturii clujene, în perspectiva obţinerii statutului de Capitală Europeană a oraşului nostru, în anul 2020.

La invitaţia profesoarei Antonia Bodea, a luat cuvântul scriitorul Al.Florin Ţene, preşedintele Ligii Scriitorilor, care în cuvântarea sa a subliniat obiectivele Ligii Scriitorilor în anul acesta şi în perspectivă privind realizarea “Acordului de înţelegere “ cu Editura “DACIA xxi “, condusă de scriitorul Ion Vădan. Obiective privind editarea Dicţionarului membrilor Ligii Scriitorilor, realizarea colecţiei DUO a scriitorilor din asociaţia noastră şi sprijinirea prin editarea cărţilor premiate de Liga Scriitorilor.În acest context au mai vorbit: Claudiu Iordăchescu, Marius Mălai, Aurel Vuşcan, Ioan Benche, Ion Constantinescu, Maria Tudose, Gavril Moisa, etc.În continuare preşedintele Ligii Scriitorilor a prezentat oaspeţii veniţi de la Baia Mare, membrii filialei din această localitate, scriitorii Mara Paraschiv, dr.Mihai Ganea şi poeta Ioana Ileana Şteţco.

În continuare a urmat medalionul literar”Lumina cărţii “ în care profesoara Antonia Bodea a vorbit despre cartea”Alergând după fluturi “ de Gavril Moisa, după care autorul a citit poezii din acest volum.Despre carte au mai vorbit Vasile B. Gădălin şi Al.Florin Ţene, acesta citind artistic un poem din volumul prezentat.

La “Agora Cărţilor “ preşedintele Ligii Scriitorilor a vorbit despre cărţile:”Sinfonia luminii “, antologia cenaclului”Octavian Goga “, “Loli “, un roman fluviu de Iagan Ameih, anagramarea numelui Mihai Ganea,”Povara unei mari iubiri “ de Mircea Tudose, şi “O viaţă pe şantierele luminii “, de Marius Mălai, care zilele trecute la Balul Operei a fost aureolat cu înalta distincţie de Seniorul Cetăţii.Acesta din urmă în cuvântarea sa a vorbit celor prezenţi despre activitatea sa pe şantierele ţării.

În continuare în cadrul medalionului literar ”Steaua fără nume “, Mara Paraschiv a vorbit despre poeta Ioana Ileana Şteţco şi volumul ei”Phoenix, veşnicia… “, cu o prefaţă de Ion Mureşan.În continuare autoarea a citit din poemele sale.

Medalionul literar ”La steaua care a răsărit “ a găzduit un regital poetic-muzical semnat Mihai Ganea. Apreciat cu vii aplauze de cei prezenţi.

În cadrul medalionului literar”Scriitorul inimilor noastre “, Al.Florin Ţene a vorbit despre viaţa şi opera scriitorului, filozofului şi istoricului literar Artur Silvestri, al cărui nume de astăzi îl va purta cenaclul Ligii Scriitorilor, semn de preţuire pentru opera sa şi pentru tot ce a ctitorit, în scurta-i viaţă, în şi pentru cultura română.

În încheierea lucrărilor au fost sărbătoriţi scriitorii Ionel Andraşoni şi Vasile B.Gădălin care în perioada aceasta au mai pus o treaptă la scara vieţii lor.

S-a stabilit ca şedinţele să se ţină în fiecare 24 ale lunii,orele 16, la Centrul Militar.

Al.Florin Ţene

Preşedintele Ligii Scriitorilor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s