Karina Drăgaş:,,Zilele Clujului”

Zilele Clujului

Din iniţiativa Primăriei Cluj-Napoca în după amiaza zilei de 2 iulie a.c.,a avut loc în Sala de Sticlă  întalnirea primarului Sorin Apostu cu factorii de raspundere ai instituţiilor din Cluj-Napoca pentru o dezbatere publică privind “Zilele Clujului” şi brendul municipiului.

În urma invitaţiei a participat şi scriitorul Al.Florin Ţene, preşedintele Ligii Scriitorilor din România.

Şedinta a fost deschisă de domnul primar care a expus motivele şi proiectele privind organizarea “Zilelor Clujului”şi brendul acestuia.

Primul care a luat cuvântul a fost preşedintele Ligii Scriitorilor din Romania care a propus ca în cadrul acestor zile cultura şi  arta, chiar şi ştiinţa ,să coboare în stradă la nivelul locuitorilor, turiştilor, etc. În propunerea sa Al.Florin Ţene a spus : câte o stradă încărcată de istorie de lângă Zidul Clujului să fie expoziţii de carte, întâlnirile scriitorilor cu cititorii, pe altă stradă să fie a poeţilor unde aceştia să recite în faţa auditorului poeme, in pietele istorice sa se organizeze concerte sinfonice , spectacole de teatru  si de papusi ale caror piese să fie semnate de autori clujeni. Să se instituie un premiul CLUJANUL ANULUI , oferit unui om de afaceri de succes, unui scriitor, compozitor, etc.Toate acestea şi altele să stea sub semnul multiculturalismului şi al diversităţii cultelor.Tot Al.Florin Ţene a propus ca brend al Clujului un citat dintr-un document vechi din secolul XII, acesta fiind: Transilvanae Civitas Primania(Primul oraş din Transilvania).

La această şedinţă au mai vorbit: acad.Camil Mureşan, prof.univ.dr.Ioan Silviu Nistor, poetul Dumitru Cerna,reprezentantul Filialei Cluj a uniunii Scriitorilor, prof.univ.dr.I. Abrudan,prorectorul Universităţii Tehnice,prof.univ,dr.Ion Drăgan,directorul Arhivelor Statului Cluj, prof.Victor Bercea,preşedintele S.C.Avram Iancu, şi multi alţii.

Din discuţii s-au desprins două propuneri pentru stabilirea datei Zilelor Clujului,una la inceputul lunii mai, alta la inceputul lunii octombrie. Astfel de şedinte de lucru vor mai urma.

Karina Drăgaş

One response

2 07 2009
Karina Drăgaş:,,Zilele Clujului” « LIGA SCRIITORILOR ROMÂNI

[…] Primul care a luat cuvântul a fost preşedintele Ligii Scriitorilor din Romania care a propus ca în cadrul acestor zile cultura şi  arta, chiar şi ştiinţa ,să coboare în stradă la nivelul locuitorilor, turiştilor, etc. În propunerea sa Al.Florin Ţene a spus : câte o stradă încărcată de istorie de lângă Zidul Clujului să fie expoziţii de carte, întâlnirile scriitorilor cu cititorii, pe altă stradă să fie a poeţilor unde aceştia să recite în faţa auditorului poeme, in pietele istorice sa se organizeze concerte sinfonice , spectacole de teatru  si de papusi ale caror piese să fie semnate de autori clujeni. Să se instituie un premiul CLUJANUL ANULUI , oferit unui om de afaceri de succes, unui scriitor, compozitor, etc.Toate acestea şi altele să stea sub semnul multiculturalismului şi al diversităţii cultelor.Tot Al.Florin Ţene a propus ca brend al Clujului un citat dintr-un document vechi din secolul XII, acesta fiind: Transilvanae Civitas Primania(Primul oraş din Transilvania).>>>> […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s