Liga Scriitorilor Brasov-O noua primavara literara

Nevoia de redimensionare a miscarii literare din stravechiul Brasov a facut necesara si posibila aparitia Filialei- Brasov a LIGII SCRIITPRILOR din ROMANIA de expresie romana de pretutindeni,ca un suflu nou al primaverii peste austeritatea hibernala. Multi dintre membrii Ligii Scriitorilor din Brasov au desfasurat si anterior bogate activitati culturale, dar cadrul organizat al acestei asociatii va revigora miscarea literara si culturala din Tara Barsei.
La ultima actiune a Filialei Brasov a Ligii Scriitorilor, s-au punctat astfel de actiuni trecute si s-au proiectat alte actiuni similare, de larg interes pentru viitorul apropiat si indepartat.Vom aprofunda legaturile culturale cu Biblioteca Judeteana Brasov,cu Centrul Cultural Reduta,cu ASTRA Brasov si din Sacele,cu LIBRIS Brasov, cu Societatea Cultul Eroilor,cu Asociatia Internationala a Femeii Crestine, cu Caminele de zi pentru persoanele varstnice si Asociatiile de Pensionari si ,nu in ultimul rand ,cu tinerii brasoveni inclinati catre literarura.  Continuand deci astfel de actiuni sustinute anterior de membrii Ligii,plenul membrilor asociatiei liga scriitorilor Brasov a hotarat,ca o necesitate, infiintarea cenaclului literar”Ana Il”al Ligii.In cadrul acestuia, se vor sustine sedinte de lucru, dezbateri, lansari de carte, „mese rotunde”, medalioane literare,intalniri cu scriitori de marca,evenimente literar-artistice, in fiecare a II-a saptamana a lunii.  S-a hotarat totodata,infiintarea Asociatiei Literare „ION ITU” pentru intensificarea actiunilor cu tinerii din scolile si facultatile brasovene, avand ca exponent (si mentor)pe Victor Faur,nepotul marelui scriitor brasovean Ion Itu.
Pt. sincretizarea valentelor culturale ale diferitelor categorii din Liga si din Asociatia pt. Cultura si Umanitate „Viata de Pretitindeni” din care fac parte toti membrii Ligii,intre 1 si 15 Iunie, vom sustine un spectacol de poezie, teatru si muzica,referitoare la cele doua evenimente ale acestei luni.

Totodata, membrii celor doua asociatii vor ilustra activitatea lor literara prin publicarea de carti si prin colaborarea permanenta la revistele „Agora literara” si „Viata de pretutindeni”.
In acest mod, avem certitudinea sporirii noastre cantitative, dar, mai ales,calitative.

VIORICA POPESCU

Pres. Liga Scriitorilor Filiala Brasov

One response

3 04 2009
LIGA SCRIITORILOR BRASOV-O NOUA PRIMAVARA LITERARA « LIGA SCRIITORILOR ROMÂNI

[…] Nevoia de redimensionare a miscarii literare din  stravechiul Brasov a facut necesara si posibila aparitia Filialei- Brasov a LIGII SCRIITPRILOR din ROMANIA de expresie romana de pretutindeni,ca un suflu nou al primaverii peste austeritatea hibernala. Multi dintre membrii Ligii Scriitorilor din Brasov au desfasurat si anterior bogate activitati culturale, dar cadrul organizat al acestei asociatii va revigora miscarea literara si culturala din Tara Barsei. La ultima actiune a Filialei Brasov a Ligii Scriitorilor, s-au punctat astfel de actiuni trecute si s-au proiectat alte actiuni similare, de larg interes pentru viitorul apropiat si indepartat.Vom aprofunda legaturile culturale cu Biblioteca Judeteana Brasov,cu Centrul Cultural Reduta,cu ASTRA Brasov si din Sacele,cu LIBRIS Brasov, cu Societatea Cultul Eroilor,cu Asociatia Internationala a Femeii Crestine, cu Caminele de zi pentru persoanele varstnice si Asociatiile de Pensionari si ,nu in ultimul rand ,cu tinerii brasoveni inclinati catre literarura.  Continuand deci astfel de actiuni sustinute anterior de membrii Ligii,plenul membrilor asociatiei liga scriitorilor Brasov a hotarat,ca o necesitate, infiintarea cenaclului literar”Ana Il”al Ligii.In cadrul acestuia, se vor sustine sedinte de lucru, dezbateri, lansari de carte, “mese rotunde”, medalioane literare,intalniri cu scriitori de marca,evenimente literar-artistice, in fiecare a II-a saptamana a lunii.  S-a hotarat totodata,infiintarea Asociatiei Literare “ION ITU” pentru intensificarea actiunilor cu tinerii din scolile si facultatile brasovene, avand ca exponent (si mentor)pe Victor Faur,nepotul marelui scriitor brasovean Ion Itu. >>>> […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s