-Sabin BODEA:,,Scriitorul Al.Florin Ţene a primit DIPLOMA DE EXCELENŢĂ din partea Senatului Universităţii de Vest “Vasile Goldiş “din Arad”

            Vineri, 7 octombrie, la rectoratul Universităţii de Vest “Vasile Goldiş “, din Arad, s-a desfăşurat un eveniment deosebit, conţinând un bogat program cultural.În prezenţa membrilor Senatului Universităţii, a corpului academic al acestei importante instituţii de învăţământ superior, a domnului prof.univ.Vasile Man, directorul Editurii “Vasile Goldiş“ university press, a scriitorilor din oraşul de pe malul Mureşului, a unui public iubitor de literatură şi a opt televiziuni, a avut loc un triptic cultural, organizat de filiala Arad a Ligii Scriitorilor.

            În deschiderea acestei manifestări, prorectorul Universităţii, mai sus amintite,  domnul prof.univ.dr.Iovan Marţian a înmânat DIPLOMA DE EXCELENŢĂ a Universităţii de Vest “Vasile Goldiş “, semnată de rector Prof.Univ.Dr. Aurel Ardelean, scriitorului Al.Florin Ţene, membru corespondent al Academiei Americană Română, preşedintele Ligii Scriitorilor Români, ca drept  recunoaştere a “impresionantei Dvs, operă literară, publicată în cele 48 de volume şi reviste literare din ţară şi străinătate, contribuţia adusă culturii române prin înfiinţarea Ligii Scriitorilor Români, a cărei fondator sunteţi, prestigiul de care vă bucuraţi- onorat prin numeroase premii naţionale şi internaţionale, pentru tot ce faceţi spre lauda limbii române prin cultură, Senatul Universităţii de Vest “Vasile Goldiş“ din Arad a hotărât să vă acorde: Diploma de Excelenţă a Universităţii de Vest „ Vasile Goldiş“.( extras din Laudatio semnat de rectorul Universităţii, prof.univ. dr.Aurel Ardelean. ).

            Despre preşedintele Ligii Scriitorilor a mai vorbit prof. Vasile Man, directorul Editurii “Vasile Goldiş “, university press, redactorul şef al anuarului Studii de Ştiinţă şi Cultură, în care a publicat, de-alungul anilor, şi Al.Florin Ţene, şi Sabin Bodea, preşedintele filialei Arad a Ligii Scriitorilor şi directorul revistei”Viaţa de pretutindeni “.

            În cuvântul său, Al.Florin Ţene a mulţumit Senatului şi rectorului, după care a făcut o retrospectivă a vieţii sale pusă în slujba culturii române, şi  un mic istoric al Ligii

 Scriitorilor, care în preyent are 31 de filiale cu aproape 500 de membrii şi 12 reviste, din care 9 pe suprort de hârtie.

            În a doua parte a acestei manifestări au fost lansate cărţile: Dicţionarul Ligii Scriitorilor,” vol.1, „Viaţa ca o punte„, povestiri de Titina Nica Ţene şi antologia de autor ”Întoarcerea statuilor- 70 de poeme “, de Al.Florin Ţene. Despre aceste cărţi au vorbit scriitorii: Emil Şimăndan, Horea Gana, Ion Stăncioiu şi aurtorii.

            În continuarea  acestei ample manifestări dedicate scriitorului Al.Florin Ţene s-a desfăşurat la Mânăstirea Hodroş Bodrog, ce se află la 15 km de Arad, unde stareţul acestui lăcaş de cult ortodox, Arhimandrid Nestor Iovan a vorbit celor prezenţi despre istoricul mânăstirii, cea mai veche din ţară, cu activitate neîntreruptă, datând din anul 1177. În cadrul acestei ambianţe poeta Titina Nica Ţene a susţinut un recital, din poezia sa religioasă .

            Această instructivă manifestare culturală s-a încheiat în studioul televiziunii “Baricada,” ce emite pentru trei continente,( Europa, America şi Australia ), unde moderatorul Eugen Marinoff i-a avut ca invitaţi în cadrul emisiunii „Vitralii “pe scriitorii: Al.Florin Ţene şi Sabin Bodea, care au dezbătut problema litaraturii române contemporane.

                                                                        Sabin BODEA

                                                            Directorul revistei „ Viaţa de pretutindeni“

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s