Şedinţa filialei Banat a Ligii Scriitorilor

Sub egida Ligii Scritorilor filiala Banat, in colaborare cu Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Timis si cu revista Heliopolis din Timisoara a avut loc in 04 apr 2009 ,lansarea cartii “Dincolo de uitare “ de Mariana Sperpea si “ Album Ioa Aga “ ingrijit de ion Murariu. Intalnirea a fost moderata de prof. Doina Dragan presedinta L S filiala Banat. Despre Mariana Sperlea si resurectia lirismului a vorbit Geo Galetaru: Mariana Sperlea si-a configurat o traiectorie proprie . ambitionand sa integreze universului sau poetic teme eterne, precum natura, erosul, conditia umana in multiplele ei ipostaze. Volumul se incadreaza in registrul tematic implicand un flux liric impresionant, care penduleaza intre gratios si patetic, realizand un melaj fericit intre componenta dramatica si cea elegiaca. Puritatea sentimentului si melancolia finite sunt palierele predilecte pe care se situeaza melopea lirica surdinizata si profunda. Elegiile autumnale dau masura exacta si adevarata a talentului autoarei .Versurile contin o retorica inefabila a diafanitatii, invitindu-ne la un veritabil festin metaforic. Iubirea revitalizeaza fiinta si transfigureaza realitatea: ”Daca ti-ai intinde raza /Sa-mi mangai obrajii,/Germenii iubirii/Ar inflori nenuntiti……/”

Gabriela Esch spune ca poezia Marianei Sperlea este o strafulgerare de sentiment, nazuinta de puritate, sinceritate si solicitudine. Imaginile sunt prelucrate si slefuite cu ajutorul elementului foc…….. Au mai discutat si alti colegi….

Aparuta sub ingrijirea lui Ion Murariu “Album Ioan Aga”, a spus Doina Dragan, in conditii grafice deosebite, cartea prezinta 41 tablouri de Ioan Aga, si se bucura de caracterizarea lui Deliu Petroiu rostita la vernisajul expozitiei. Cartea se deschide cu Autoportret, urmand portretele prietenilor, al dascalilor , nepotiilor, impodobite cu minunate flori. Copertile reprezinta imagini de pe valea Timisului…….A mai luat cuvantul Matei Castiov care ne-a vorbit despre prietenia frumoasa dintre pictor si scriitorul Ion Murariu….. In final am prezentat revista “Lumina satului” editata de comuna Giroc.

Doina Dragan.

Presedinta filialei Banat a Ligii Scriitorilor din România.

One response

8 04 2009
Şedinţa filialei Banat a Ligii Scriitorilor « LIGA SCRIITORILOR ROMÂNI

[…] Şedinţa filialei Banat a Ligii Scriitorilor […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s