Simpozionul literar”Familia “ŢENE-scriere cu lumină”

În organizarea Primăriei –municipiului Drăgăşani

Simpozionul literar”Familia “ŢENE-scriere cu lumină”

În data de 26 septembrie a.c. ,orele11,a avut loc în Sala Mare a Primăriei municipiului Drăgăşani, judeţul Vâlcea, simpozionul literar”Familia Ţene-scriere cu lumină”.Această manifestare culturală organizată de Primăria Drăgăşani, oraşul natal al acestei famili de scriitori, Consiliul Local şi Liga Scriitorilor din România a avut loc cu ocazia împlinirii a 50 de ani de activitate literară şi 45 de ani de căsătorie a familiel de scriitori Titina Nica Ţene şi Al.Florin Ţene, la care au participat şi fii acestora,scriitorul Dr.Ionuţ Ţene şi specialistul în imagine Florin Ţene.

Această manifestare de înaltă ţinută culturală a fost deschisă de primarul municipiului Drăgăşani,ing. Cristian Nedelciu care în cuvântarea sa a subliniat rolul acestei familii în promovarea culturii vâlcene pe meleagurile ardelene, iar Dr.Pavelescu Alin Viorel, şeful comisiei cultură din cadrul Consiliului Local, în cuvântarea sa a ţinut să evidenţieze că oraşul natal al acestei distinse familii de cărturari a ştiu întotdeauna să-şi preţuiască valorile şi că  numele scriitorului Al.Florin Ţene, se înscrie cu litere de aur în galeria personalităţilor drăgăşenene născute pe aceste meleaguri,cum ar fi: Gib. Mihăescu, Mugur Isărescu, Radu Vasile, prof.M.Brânaru,sau prof Emil Istocescu,etc.

În continuarea simpozionului au susţinut referate despre operele celor trei scriitori prof.Emil Istocescu, scriitorii Petre Petria , Eugen Petrescu şi Adina Enăchescu ,ultimi trei din Rm.Vâlcea, care au evidenţiat,printer altele, şi importanţa includerii scriitorilor Al.Florin Ţene şi Dr.Ionuţ Ţene în Dicţionarul General al Literaturii Române editat de Academia Română .

One response

3 10 2009

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s