Simpozionului Internaţional „Educaţia o provocare in contextul european”

Prezenţa membrilor LS filiala Banat Timisoara la Simpozionului Internaţional „Educaţia o provocare in contextul european” organizat de  Casa Corpului Didactic  si inspectoratul Timis, a fost de excepţie.     Prima ediţie  Creativitate si inovare didactică a avut loc astăzi 08.05.2009 in Amfiteatrul Facultăţii de Mecanică din Timisoara.    Redăm mai jos cuvântul prof. Doina Drăgan, preşedinta  filialei Banat a L S, la deschiderea festivităţii

Liga Scriitorilor Români, filiala Banat Timişoara salută iniţiativa CCD din Timişoara pentru organizarea acestui simpozion international.

–          Creativitatea şi inovarea didactică există în eul fiecărui profesor care se dăruieşte acestei cariere, atât în timpul predării cât şi în timpul extraclasă.

–          Talentul unui elev este o provocare interesantă şi cu cât elevul este mai inteligent cu atât complexitatea sa emoţională este mai mare.

–          Este nevoie de un profesor înzestrat cu creativitate şi inovare didactică să treacă materia predată prin filtrul lui de sensibilitate şi să ajungă ca un ecou la inima elevului.

–          Stategiile de învăţare trebuie scoase în evidenţă, corelate, colaborate şi sprijinite pe experiment, aplicând triunghiul de aur al managerului care este: echilibrul între competenţă, autoritate şi responsabilitate.

–          Elevii trebuie să primească informaţia pe canale senzoriale multiple.

–          Contează foarte mult arta de a conduce inovator a oricărui  profesor fie că este român, francez, sârb, german, englez,  etc

–          Fiecare îşi pune amprenta misiunii pe obiectivul propus.

–          Cu cât activitatea este mai diversă cu atât creşte momentul de satisfacţie al celor pe care îi învăţăm.

–          Profesorii sunt sursa de informaţie şi trebuie să garanteze atingerea obiectivelor.

La secţiunea  creaţie literară şi artistică  din partea filialei Banat a Ligii Scriitorilor  , ca parteneri, au participat următorii scriitori                                                  Doina Drăgan cu  lucrarea  „Excursia dimensiune creativă si nemărginită a procesului educativ”, Gabriela Almăjan  cu lucrarea   „Dialogul culorii cu poezia”  , Gheorghe Galetar cu lucrarea  „Şcoala românească repere naţionale şi europene”, doamnele Mariana Sperlea  şi Tamara Birdean au prezentat expoziţia de pictură cu tablourile personale. Am organizat deasemenea expoziţie de carte. In final scriitorii Geo Galetaru, Doina Drăgan, Mariana Sperlea, Violeta Cadar şi Tamara Birdean au citit din creaţiile proprii.  Scriitori prezenţi  ai Ligii cu lucrări sau picturi au primit Diplome pentru lucrările susţinute.      Lucrările celor 51 de autorii,  au fost publicate intr-o carte intitulată  „Educaţia o provocare in context european”.

One response

10 05 2009
Simpozionului Internaţional „Educaţia o provocare in contextul european” « LIGA SCRIITORILOR ROMÂNI

[…] Simpozionului Internaţional „Educaţia o provocare in contextul european” […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s