Sonia Badea:,,Prima carte apărută sub egida Ligii Scriitorilor din România”

După  cele nouă reviste editate, periodic, de filialele din ţară ale Ligii Scriitorilor din România, zilele acestea a apărut şi prima carte editată sub egida acestei organizaţii profesionale, în colaborare cu Editura Fundaţiei culturale”Ion D.Sîrbu”. Este vorba de ediţia a III-a cărţii “Cărticica de dat în leagăn gândul “ de Al.Florin Ţene, preşedintele Ligii Scriitorilor.Aceasta fiind a 33-a carte semnată de acest scriitor.Volumul cuprinde 35 de povestiri onirice cu o prefaţa de Sabin Bodea, intitulată”Incursiuni în nobleţea lumii artistului “, un extras din “Dicţionarul General al Literaturii Române “, editat de Academia Română sub îngrijirea acad.Eugen Simion, despre Al.Florin Ţene şi aprecieri critice semnate de Mihai Antonescu. Coperta cuprinde o sculptură monumentală de Marian Sava(Bruxelles) numită”Union “.

Povestirile autorului levitează în timp, în maşinăria fermecată a acestuia pentru a intra în rezonanţă cu personalităţi marcante ale istoriei literare şi artistice. Astfel sunt aduşi în prim-plan, cum spune Sabin Bodea, George Enescu, Conan Doyle, Eminescu, Sadoveanu Gib I.Mihăescu, Franz Schubert, Mircea Eliade, Nichita Stănescu , Beethoven, Leon Moreau,  Elena Bibescu, Stalin, La Rochefoucauld,şi alţii ce tangenţiază cu autorul cărţii în aventuri reale ale timpului lor. Cartea se citeşte cu sufletul la gură, demonstrând că Al.Florin Ţene are ştiinţa şi talentul să ne introducă în atmosfera epocii, să trăim lectura, strecurând, alături de culoarea locală temporală, măiestrite cuvinte, ce ţin de tărâmul poetic, de proza poematică, evidenţiind cifre, date, întâmplări, titluri de opera literare şi artistice de referinţă ale celor”treziţi “ din eternitate şi aduşi în memoria noastră. Cartea , în ansamblu, este un excelent exerciţiu de cultură generală, pentru că autorul, la rândul său, este un senior al prozei româneşti.

Sonia Badea

One response

2 07 2010
Sonia Badea:,,Prima carte apărută sub egida Ligii Scriitorilor din România” « LIGA SCRIITORILOR ROMÂNI

[…] Povestirile autorului levitează în timp, în maşinăria fermecată a acestuia pentru a intra în rezonanţă cu personalităţi marcante ale istoriei literare şi artistice. Astfel sunt aduşi în prim-plan, cum spune Sabin Bodea, George Enescu, Conan Doyle, Eminescu, Sadoveanu Gib I.Mihăescu, Franz Schubert, Mircea Eliade, Nichita Stănescu , Beethoven, Leon Moreau,  Elena Bibescu, Stalin, La Rochefoucauld,şi alţii ce tangenţiază cu autorul cărţii în aventuri reale ale timpului lor. >>>>>> […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s