Sub egida Ligii Scriitorilor din România:,,SALONUL ARTELOR”

În după amiaza zilei de 18 septembrie a.c. Liga Scriitorilor din România a organizat Salonul Artelor în spaţiul generos oferit de firma GRAWE ROMÂNIA,unde a avut loc următoarele evenimente culturale:Vernisajul expoziţiei de pictură,grafică,sculptură şi lansarea de carte a antologiei Lumina de sub geana muntelui,autorul acestor lucrări fiind artistul plastic Lazăr Morcan.

Despre lucrările de artă plastică ale lui Lazăr Morcan a vorbit scriitorul Constantin Zărnescu,iar despre cărţi criticul Al.Florin Ţene ,care la sfârşitul expozeului său,a oferit Diploma de excelenţă din partea Ligii Scriitorilor din România, pentru întreaga activitate în domeniul creaţiei spirituale, artistului plastic Lazăr Morcan.

În continuarea avut loc un concert de muzică clasică susţinut de studenţii de la Academia de Muzică “Gheorghe Dima”,din Cluj-Napoca,Codrea Flavia la flaut şi Tiberiu Herdlicska la orgă electronică.

O secvenţă inedită al acestui Salon al Artelor a fost concursul”Ce exprimă tabloul care îţi place?”La acest original concurs au participat 15 elevi de clasa a lll-a de la Liceul Gheorghe Şincai din Cluj-Napoca şi Şcoala Mihai Vodă din Turda.Elevii s-au exprimat în scris iar premiile constând în Diplome şi cărţii au fost oferite de Liga Scriitorilor din România,firma GRAWE ROMÂNIA şi Polul Cultural.

Această manifestare s-a bucurat de un real succes din partea numerosului public.

Gheorghe Roşianu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s