Viorica POPESCU:,,O nouă primavară braşoveană”

Promisă în urmă cu un an ca o nouă primăvară în spaţiul cultural braşovean, Liga Scriitorilor din România –filiala Braşov, şi-a serbat un an de existenţă prin multiple acţiuni socio-culturale.

În luna ianuarie, de ziua aniversară a Poetului Naţional, în parteneriat cu Biblioteca ,,George Bariţiu,,-la sediul acesteia şi cu participarea Cenaclului literar al Şcolii Gener. nr. 19 din Braşov, s-a ţinut o f. interesantă acţiune culturală având ca temă ,,Viaţa şi opera lui Mihai Eminescu,,. Pornind de la o expoziţie itinerantă de documente eminesciene a ec. Aurel Ionescu din Alexamdria şi continuând cu proiecţii din spaţiul eminescian, cântece şi poezii din şi despre opera Marelui Poet, membrii Ligii braşovene şi ai Asociaţiei de Cultură şi Umanitate ,,Viaţa de Pretutindeni,,-filiala Braşov- alături de elevii Cenaclului amintit şi de o mare asistenţa au făcut din această zi o mare sărbătoare a spiritului celui mai înalt de admiraţie , trăire  şi mândrie naţională.

Un alt mod sărbătoresc al existenţei Ligii Scriitorilor braşoveni s-a realizat în colaborare cu televiziunea locală TVS la emisiunea ,,Ne vedem la 5,, a realizatoarei Dorina Roman.Timp de 90 de minute s-a vorbit despre locul şi rolul Ligii Scriitorilor braşoveni şi ai Asociaţiei de Cultură şi Umanitate, filiala Braşov, despre membrii lor, despre Eminescu şi limba română, despre cultura poporului român în trecut şi în prezent.

Răspunzând unui mai vechi deziderat de colaborare culturală cu asociaţii şi uniuni ale pensionarilor şi cu persoanele vărstnice braşovene,într-un parteneriat încheiat cu acestea şi cu Centrul cultural ,,Reduta,, am deschis seria acţiunilor de interactivitate cu seniorii braşovului printr-o unanim-apreciată ,,Serată muzical-literară,,. Un moment aparte aici l-a constituit o dublă lansare de carte a scriitorilor braşoveni Eugen Moga şi Nicolaie Dărăbanţ ale căror cărţi ,,Pe Tocile,, şi   au fost f. bine primite.

Pentru sărbătorile primăverii, Liga Scriitorilor filiala Braşov a susţinut în parteneriat cu Centrul Cultural  ,,Reduta,, şi la sediul acestuia spectacolul dedicat mamei, femeii, ghioceilor, speranţei, numit generic ,,Iubirile primăverii,,. S-au derulat prin faţa a peste 90 de invitaţi- spectatori,alături de membrii asociaţiilor noastre, copiii de la cenaclul ,,Condeie harmănene,, şi de la corul ,,Redutei,,  numit ,,Camerata veselă,, care au făcut deliciul serii,ca şi cantautorul Sergiu Pungă din Chişinău, Eugenia şi Remus Belicovici de la Opera Braşov, soliştii de muzică populară George Echim şi invitatul său de la Şcoala Populară de Artă.

Următoarea preconizată acţiune a cenaclului Ligii noastre va fi o întâlnire cu poetul ploieş-

tean Victor Srterom.

VIORICA POPESCU  L. S. BV

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s