-Anastasia Rusiv:Medalionul literar”Memoria calendarului- Î.P.S.Bartolomeu Valeriu Anania”

Miercuri, 24 martie, a avut loc şedinţa de lucru a cenaclului literar”Vasile Sav”, din cadrul Centrului de Zi pentru Vârstnici nr.2 (coordonator Maria Bobină).

În prima parte a acestei manifestări cultural-artistice s-a vernisat expoziţia de goblenuri executată de doamna Fleştea Letiţia, despre care Al Florin Ţene spus că aceste lucrări sunt ţesute cu lumină.

În continuare Grupul vocal”Speranţa “, condus de prof.Modest Vişoiu, a interpretat cântece religioase adecvate Sfintelor Sărbători de Paşti. Concert dedicat, la propunerea preşedintelui cenaclului, Î.P.S. Bartolomeu Valeriu Anania.

Înainte de a se intra în ordinea de zi preşedintele cenaclului a vorbit despre Ziua Internaţională a Poeziei, sau World Poetry Day, ce a fost instituită de UNESCO din anul 1999 şi care anul acesta a fost sărbătorită cu participarea unor importanţi poeţi clujeni la Casa Municipală de Cultură.

În cadrul medalionului literar”Memoria calendarului-Î.P.S.Bartolomeu Valeriu Anania “, a fost dedicat acestei mari personalităţi cu prilejul împlinirii vârstei de 89 de ani. Despre personalitatea  şi opera Î.P.S Bartolomeu Valeriu Anania a vorbit scriitorul Al.Florin Ţene, preşedintele Ligii Scriitorilor din România, care a citit şi un grupaj de poezii, din creaţia proprie, dedicat acestuia, şi

Marei Sărbători Pascale ce se apropie. Desprte Î.P.S.Bartolomei  au mai vorbit: Aurel.Chira, poetul Vasile B.Gădălin , Maria Florea, şi Ioan Benche. La această şedinţă au participat  membrii  Uniunii Scriitorilor şi ai Ligi Scriitorilor din România, fapt ce consfinţeşte faptul că spiritul şi cultura uneşte oamenii indiferent din ce organizaţie profesională face parte.

A urmat medalionul literar”Carte frumoasă, cinste cui te-a scris “.În cadrul acestuia, preşedintele cenaclului a analizat cartea”Traiectorii interzise “ de Vasile Gh. Pascal. Despre autor şi  cartea sa ,Al.Florin Ţene a făcut o analiză amănuţită, concluzinând că autorul este un prozator în fomare.

În continuare, Al.Florin Ţene, preşedintele cenaclului, în cadrul medalionului”Cartea -fereastră deschisă spre orizontul cunoaşterii”,a analizat cărţile:”Turla vederii “ , versuri, de Stan V.Cristea;”Meditaţii  “, de Gh.Râmboiu-Bursucani, “Încă o şansă “ de Gabriel Cazan şi “Acvariu cu fâţe”, roman, de Nicolae Bălaşa, şi Eugen Coţa a analizat şi prezentat cartea “Ordinul prostituatelor “, de Dan Capriciu.

În cadrul tradiţionalului medalion”Legea culturii, cultura legilor “ juristul Ion Ghercioiu a conferenţiat despre  rolul lumini şi  al umbrei în viaţa omului.

În încheiere Al.Florin Ţene    a vorbit despre viaţa şi activitatea celui mai vârstnic membru al cenaclului Gheorghe P.Lăzanu care împlineşte în curând vârsta onorabilă de 87 de ani.Cu această ocazie preşedintele cenaclului a subliniat ideile care se desprind din cărţile acestuia dedicate apărării naturii şi a vieţii pe pământ. În continuare câţiva vârstnici, membri ai cenaclului au rememorat evenimente din viaţa cenaclului la care a participat Gheorghe P.Lăzanu. În încheierea expozeului i s-a decernat lui Gh.P.Lăzanu “Diploma de Excelenţă“ , “pentru activitatea desfăşurată în domeniul creaţiei spirituale.”

Şedinţa s-a bucurat de un real succes din partea numerosului public care a subliniat aprecierea cu vi aplauze.

Viitoarea şedinţă v-a avea loc în data de miercuri, 28 aprilie, a.c.orele 11.

Anastasia Rusiv

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s