-Dr. Dan BRUDAŞCU:,,Cuvânt de pomenire la 1 an de la trecerea sa la cele veşnice- Remember Artur Silvestri”

Cât de repede trece timpul! Ca un şmecher abil, ce preferă să treacă neobservat, spre a nu da socoteală nimănui. Acest an scurs fără Artur Silvestri a fost mai sărac, cel puţin din punct de vedere spiritual. A fost, în acelaşi timp, un an al marilor convulsiuni, dar şi anul în care a avut loc o, din pacate, reuşită lovitură de stat, cu concursul iresponsabil, tot din păcate, al celor de la Curtea Constituţională. Din acest punct de vedere, e mai bine că Artur nu mai e printre noi. El, cu spiritul său justiţiar, nu ar fi putut tolera astfel de fapte reprobabile, care aruncă, cu cel puţin 20 de ani, înapoi acest popor nefericit şi urmărit de ghinioane. Pentru că, în loc să ne pregătim pentru o viaţă a normalităţii, de tip european, inclusiv sub aspectul standardelor şi condiţiilor de trai, pentru toţi locuitorii acestei ţări, nu doar pentru baronii şi micimanii unor triburi politice, noi revenim la (o) sărăcie (lucie, pentru majoritatea locuitorilor acestei ţări), frig şi teroare (la fel ca înainte de 1989), la dictatură şi domnia neamurilor proaste, dar şi a bunului plac şi a abuzurilor nesfârşite.

Artur Silvestri a făcut parte din casta acelor puţini oameni aleşi, care au acţionat pentru slujirea totală, fără condiţii, a neamului lui. Cu orice preţ. Inclusiv cu preţul propriei sale vieţi. De aceea este mai mult decât firesc să deplângem, încă o dată, grăbita şi neaşteptata lui plecare, acum, când mai erau atât de multe lucruri fundamentale de făcut, iar el era atât de util şi necesar poporului din care s-a născut.

Eu l-am întâlnit o singură dată în viaţă, în redacţia revistei Luceafărul. Era în compania unui alt om extrem de drag inimii mele, cu care am ajuns, mai târziu, coleg de idealuri, senatorul şi omul de cultură Mihai Ungheanu. La ora la care scriu aceste rânduri şi maestrul Ungheanu s-a transferat în Senatul cerului, pentru că şi acolo e nevoie de bunătatea şi inteligenţa lui excepţionale. Sunt convins că s-a întâlnit acolo cu Artur Silvestri şi au reluat colaborarea lor de odinioară. Pentru că atunci când i-am întâlnit păreau extrem de apropiaţi şi cu calde sentimente de preţuire reciprocă.

Ulterior, am colaborat cu maestrul Silvestri, dând curs absolut tuturor invitaţiilor ce mi-a adresat. Am schimbat sute de mesaje pe care, dacă aş fi avut o minimă inteligenţă şi le-aş fi salvat, astăzi le-aş putea include într-o carte consacrată iubirii de patrie şi de cuvânt.

Artur Silvestri a fost un mare risipitor. Cu o ştiinţă rară, el îşi atrăgea şi cunoscuţii sau prietenii în această aventură a dăruirii dezinteresate.              Comparativ cu alte vremuri, demersurile lui capătă astăzi o semnificaţie şi importanţă cu totul aparte.

Mi-este, totuşi, greu să accept că Artur Silvestri priveşte de sus cum cade zăpada, dar şi nenorocul, peste ţara lui. El, un justiţiar autentic, cred că se frământă şi acolo, în Cer, şi plânge, cu lacrimi de foc, nenorocul şi nefericirea de care noi, românii, nu pare c-am avea şanse să scăpăm prea curând.

Dragă şi iubite maestre, ne e mult dor de tine, de cuvântul tău înţelept şi de faptele tale dezinteresate, dăruite ţării şi neamului tău. Fie-ţi amintirea veşnică şi somnul lin!

Cu pioasă aducere aminte,

Dr. Dan BRUDAŞCU

One response

30 12 2009
-Dr. Dan BRUDAŞCU:,,Cuvânt de pomenire la 1 an de la trecerea sa la cele veşnice- Remember Artur Silvestri” « LIGA SCRIITORILOR ROMÂNI

[…] Artur Silvestri a făcut parte din casta acelor puţini oameni aleşi, care au acţionat pentru slujirea totală, fără condiţii, a neamului lui. Cu orice preţ. Inclusiv cu preţul propriei sale vieţi. De aceea este mai mult decât firesc să deplângem, încă o dată, grăbita şi neaşteptata lui plecare, acum, când mai erau atât de multe lucruri fundamentale de făcut, iar el era atât de util şi necesar poporului din care s-a născut.>>>>> […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s