STATUTUL LIGII SCRIITORILOR

1 05 2008

CAPITOLUL I. DISPOZIŢII GENERALE Art.1. Liga Scriitorilor, denumită în continuare, prescurtat, LS, este o organizaţie profesională, nonguvernamentală, apolitică, fără scop lucrativ sau patrimonial, formată din creatori în domeniul literaturii.
Art.2. LS se constituie ca asociaţie în temeiul Ordonanţei Guvernului României nr. 26 din 30 ianuarie 2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, actualizată prin Legea nr. 246 din 18 iulie 2005.
(2) Sediul central al Ligii Scriitorilor este în municipiul Cluj – Napoca, Str. Ion Meşter, nr.3, bl. G, sc.6, et.1, ap.56, tel. 0264-421209.
(3) LS este organizată cu filiale zonale. Pentru înfiinţarea unei filiale este necesar un număr de cel puţin 10 membri.
Art.3. LS, ca persoană juridică, reprezintă interesele profesionale şi sociale ale membrilor săi, şi susţine activitatea de creaţie a acesteia prin mijloace legale specifice.
Art.4. LS militează pentru respectarea principiului libertăţii de creaţie şi exprimare, de opţiune şi orientare diversă în domeniul literaturii, egalităţii în drepturi şi obligaţii, precum şi al solidarităţii morale, civice şi sociale a membrilor săi; LS sprijină şi ocroteşte dezvoltarea personalităţii scriitorului în folosul acestuia şi societăţii.
Art.5. LS este o asociaţie profesională deschisă care nu se contrapune altor uniuni, asociaţii, societăţi sau fundaţii similare, primind în rândurile sale, pe baza liberului consimţământ şi a criteriilor de performanţă profesională, scriitori care se simt solidari cu scopurile şiobiectivele LS şi nu sunt membrii ai altor uniuni de creaţie literară.
(2) În LS pot fi primiţi şi alţi scriitori şi asociaţii de profil, din ţară şi diaspora, care consideră că Liga Scriitorilor este mai reprezentativă pentru ei.
>>continuare aici>>>


Acțiuni

Information

Lasă un comentariu